Kvinesdal24 har vært i kontakt med både rektor ved Flekkefjord videregående, Tor-Inge Rake, som leder avdelinger i Kvinesdal og Flekkefjord, samt rektor Espen Berglund ved Eilert Sundt videregående skole. Ingen av dem har registrert trusler.

– Vi har ikke mottatt trusler, sier Tor-Inge Rake.

– Jeg har registrert at det er sendt ut en generell melding om trusler ved flere skoler, men hos oss har det ikke vært noe av det, sier Berglund.

Vi har ikke mottatt trusler.

Eilert Sundt-rektor Espen Berglund forteller at det ikke er mottatt trusler ved skolen han leder. Foto: Mona Wikøren

Flere skoler

Agder fylkeskommunes hjemmesider opplyses det om at det den siste tiden har kommet trusler mot flere skoler i Norge, og enkelte er i Agder.

– Det understrekes at hver enkelt trussel blir vurdert individuelt av politiet, og at skolene må melde eventuelle nye trusler umiddelbart til politiet, opplyser fylkesdirektør for utdanning i Agder fylkeskommune, Arly Hauge, på nettsiden.

Mandal videregående skole er en av skolene som har mottatt trusler.

På Instagram

– Meldingene kommer inn på åpne instagramkontoer til skolene. De har kommet nå over hele kongeriket i et stort antall og er veldig likelydene, sier stabsjef i Agder Politidistrikt, Rune Lindtveit.

Meldingene kommer inn på åpne instagramkontoer til skolene.

Han vil ikke gå i detalj om truslenes innhold og ordlyd, men forteller at det dreier som om trusler til skolene generelt og ikke til enkeltpersoner.

– Meldingene som kommer inn er en alvorlig handling. Selv om det ikke er intensjonen å gjennomføre voldshandlinger, så er det med å skape frykt og utrygghet hos de som er på skolen, sier han.

– Hver eneste melding som kommer inn meldes til politiet slik at vi vurderer hver enkelt melding om den er reell eller ikke. Frem til nå er alle meldinger i kategorien ikke-reelle trusler, sier han, men understreker at alle meldinger følges opp.

Jobber med å identifisere

Selve arbeidet med å forsøke å finne gjerningspersonen eller personene bak truslene er satt til ett politidistrikt.

– Det er et arbeid som er sentralisert til Sør-Øst politidistrikt og sees i sammenheng, sier han.

Han vil ikke si noe om hvor mange skoler det dreier seg om i Agder, men at det totalt har kommet inn seks-sju meldinger her.

– På landsbasis er det langt flere. Dette har pågått siden forrige uke, sier han.

– Dette er en alvorlig handling å gjøre, vedkommende risikerer ikke bare straffeansvar, men også erstatningsansvar som følge av økonomiske konsekvenser, sier han.

Han vil ikke spekulere i om det er en eller flere personer som står bak truslene.