Det fremgår av en tiltalebeslutning som er tatt ut av politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt, som også er oppnevnt som aktor i saken. Straffesak mot 36-åringen er berammet onsdag 5. februar i Lister tingrett.

Sex-filming

Ifølge tiltalen skal tiltalte ved flere anledninger mellom januar 2018 til oktober 2019 ha filmet seksuelle handlinger og samleier mellom ham selv og den yngre mannen. Fornærmede i saken er også hjemmehørende i Lister-regionen.

I november 2019 skal han ved flere anledninger ha sendt meldinger til fornærmede i saken der han truet med å spre seksualiserte bilder, filmer eller tekst av ham.

Brudd på besøksforbud

Det fremgår også av tiltalen at 36-åringen ble ilagt besøksforbud mot fornærmede i saken, men at han brøt dette ved sju anledninger mellom 20. november og 27. desember 2019. Han er også tiltalt for disse bruddene. Ved tre av anledningene sendte han flere messenger-meldinger til fornærmede under falskt profilnavn. Han ringte ham også flere ganger med skjult nummer.

Ved en annen anledning sendte han flere SMS og ringte gjentatte ganger til fornærmede.

Mandag 25. november i fjor oppsøkte han også fornærmede på hans arbeidsplass.

Ved ett tilfelle skal han ha sendt en Snap til en bekjent av fornærmede og bedt ham om å gi beskjed til fornærmede om å ta kontakt.

Drapstrussel

Det mest alvorlige bruddet på besøksforbudet skjedde på et utested i Lister-regionen 3. juledag. 36-åringen tok da direkte kontakt med fornærmede. Deretter fulgte han etter ham fra utestedet til en bil. Underveis skal han ha slått fornærmede, samt dunket den nevnte bilen og røsket i døra etter at fornærmede hadde satt seg inn i den og låst døra.

Det fremgår også av tiltalen at 36-åringen skal ha fremmet drapstrusler mot den yngre mannen i forbindelse med den siste episoden. «Du er en død mann», eller lignende, skal han ha uttalt til ham flere ganger.

Advokat Knut Henning Larsen er oppnevnt som 36-åringens forsvarer. Han har ingen kommentar til tiltalen og saken som sådan.

Retten vil bli administrert av tingrettsdommer Hilde K. Sakariassen når saken kommer opp for retten onsdag 5. februar. Eirik Glad Balchen er oppnevnt som fornærmedes bistandsadvokat.