– Det kan være svært utfordrende å lese mange av tekstene i Det gamle testamentet. Det kan være snakk om hellig krig, dødstraff, hevn over fiender og folkemord. Hva skal vi tenke om slike tekster? Som regel dveler vi ved de gode ordene til trøst og oppbyggelse, der det handler om Gud som gir den trøtte kraft og som sier at som dagen er, skal din styrke være, og mye annet, sier Anders Mathias Larsen hos arrangørene på Huset, og fortsetter:

– Utgangspunktet for kristen tro er Jesus Kristus slik han formidles gjennom evangeliene og Det Nye testamentet, men hele Bibelen er grunnlaget for vår kristne tro. Hvordan skal vi tenke og hvordan skal vi lese og forstå og bruke også disse tekstene? Svarene har vært mange og vi forholder oss ulikt til dette.

Det er med andre ord et stort, krevende og viktig spørsmål som tas opp på Huset søndag kveld og som Magnar Kartveit skal føre forsamlingen gjennom.

Kartveit tok sin teologiske doktorgrad ved Universitetet i Uppsala i 1987 og har vært professor i Det Gamle testamentet fra 1994 til 2016. Han er også en mye brukt forkynner og formidler både i våre områder og våre naboland.

– Han har alle forutsetninger for å gi oss innsikt og tanker og hjelp til forholde oss til «Dei vanskelege takstane i Det Gamle Testamentet», sier Larsen.

– Vi ser virkelig fram til denne kvelden hvor også vår dyktige nye kantor Ådne Svalastog skal gi oss del i noe av sitt eminente pianospill, legger han til.

En enkel kveldsmat i etterkant gir rom for fellesskap og til den gode samtalen, for de som ønsker det.