Det tror både Handelshuset Kvinesdal og de som driver næring langs Øyesletta. Det avhenger imidlertid av at det gjøres en jobb i forkant for å få bilistene som da blir dirigert inn på gamle E39 benytter seg av tilbudet.

– Fra Handelshuset sin side har vi satt i gang en prosess. Blant annet jobber vi for at folk som vil kjøre gjennom Kvinesdal svinger av og stopper i Liknes og ved Kvinabadet, sier daglig leder Åse Versland.

Blant annet jobber vi for at folk som vil kjøre gjennom Kvinesdal svinger av og stopper i Liknes og ved Kvinabadet

Utvider staben og menyen

13 år etter at trafikken langs gamle E39 over Kvinesheia ble dirigert over på dagens E39 mellom Feda og Handeland, vil bil- og tungtransporttrafikken igjen bli ledet gjennom Kvinesdal.

Fra midten av august og frem til midten av desember vil mellom 5.000 og 7.000 flere kjøretøyer enn det som i dag trafikkerer Øyesletta, passere gjennom Kvinesdal.

Aref Hoscini vil trolig utvide både menyen og staben ved gatekjøkkenet på Øya mens E39-trafikken farer forbi gatekjøkkenet. Foto: Torrey Enoksen

Det kan gi positive effekter for bedrifter som ligger inntil dagens fylkesvei 465 og 461.

– Jeg har drevet gatekjøkkenet her på Øya de siste 18 månedene. Det er mange som er innom daglig, men det kan bli flere når veien legges om. Skal jeg klare det må jeg trolig ansette flere folk og utvide varesortimentet. I dag selger jeg for eksempel ikke boller eller baquetter, men det vil nok stå på menyen når trafikken ledes over på veien her, sier Aref Hoscini som driver Øya grillen.

Skal jeg klare det må jeg trolig ansette flere folk og utvide varesortimentet

Alf Reidar Berntsen ved Berntsen engros tror og håper omleggingen av europaveien i høst kan gi effekt for familiebedriften. Foto: Torrey Enoksen

Tror på effekt

Noen hundre meter bortenfor på motsatt side av fylkesvei 465 har Alf Reidar Berntsen drevet Berntsen Engros siden midten av 2000-tallet.

– Etter at E39 ble lagt om, er det faktisk ikke så mange av de veifarende som tenker over at denne butikken fortsatt eksisterer. Mange rogalendinger som stopper her på vei til Knaben, sier de er overrasket over at butikken fortsatt finnes. Når vi får trafikken, tror jeg ikke effektene vil være så veldig store kort sikt. Men på lang sikt tror jeg omleggingen av veien kan gi positiv effekt. Jeg tror flere vil reise innom for å handle her, mener Berntsen.

Mange rogalendinger som stopper her på vei til Knaben, sier de er overrasket over at butikken fortsatt finnes