– Dette er en solid lagseier, og litt tilfeldig at jeg scorer, selv om det selvfølgelig er veldig gøy. Det var en solid laginnsats hvor vi ville dette litt mer enn Lyngdal, sier Svindland.

Han sendte Kvinesdal i ledelsen allerede i det sjette spilleminutt. Ni minutter etter pause doblet han ledelsen før Lyngdal hentet opp ledelsen slik at det stod 2–2 etter 82 minutter. To minutter før full tid sørget han derimot for at alle poengene ble igjen i Kvinesdal med et drømmetreff fra rundt 20 meter.

– Det første målet er et slitemål mens de to andre er drømmetreff. Jeg har nesten glemt hvordan de så ut, så jeg må hjem og se dem på nett. I tillegg reddet keeperen deres et av skuddene mine oppe i krysset i første omgang også. Samtidig har det ikke så mye å si hvordan man scorer, sier Svindland.

– Ekstremt viktig

– Hva betyr det for dere å få denne seieren?

– Denne seieren var ekstremt viktig. Vi har ligget på nedrykksplass nå, så vi er nødt til å samle poeng. At vi tar alle poengene mot Lyngdal er bonus. Det er ikke mange som hadde trodd det på forhånd, men det er litt sånn i 4. divisjon at de som vil mest vinner, sier Svindland.

Kvinesdal-spillerne kunne juble etter kampen Foto: Olav Hoel
Etter kampen blir tremålsscorer Ulrik Svindland gratulert av Bjørn Morris Egenes. Foto: Olav Hoel

Spillende trener Thomas Gilbertson var naturlig nok også godt fornøyd etter kampslutt

– Det er ikke mye som er bedre enn dette, særlig når det i tillegg føles fortjent etter at vi hadde ganske mange store sjanser i 1. omgang. Lyngdal tar riktignok litt over i 2. omgang, men det var en jevn kamp jeg synes var helt greit at vi vinner, sier Gilbertson.

På forhånd slet laget med skader på enkeltspillere, og allerede før pause måtte også både Daniel Vinningland og Jan Gunnar Rennestraum ut med skader.

– Vi mister spillere hvor vi allerede har mistet to, så vi måtte spille med kanter på backplass og litt sånt, men alle som kom inn gjorde sakene sine bra, sier Gilbertson.

Om kampens store helt har han bare gode ord å si om.

– I dag er han fantastisk. Kan han være i nærheten av det nivået, vinner vi mange kamper fremover. Det er bare å ta av seg hatten for de målene. Fortsetter han som i dag kan han være forskjellen på om vi holder oss eller rykker ned, så det var godt å få han igang igjen, sier Gilbertson.

Spillende Lyngdal-trener Tore Kristensen fikk det tøft mot Kvinesdal og Steffan Klungland Foto: Olav Hoel

– Får det vi fortjener

Mens jubelen stod i taket i hjemmegarderoben etter kampen, var det en heller tung stemning i bortegarderoben. Spillende Lyngdal-trener Tore Kristensen var skuffet etter kampen.

– I første omgang var vi ikke påskrudd i det hele tatt. Da ser det ikke ut som de synes det er så gøy med fotball. I tillegg får vi en dårlig start, så det blir ingen glede, ingen engasjement, ingenting. Etter pause prøver vi å starte litt på blanke ark og kjøre de litt, og her får vi rullet opp og skapt litt, men bommer på noe lagt enklere enn det de scorer på. Men vi får det vi fortjener, oppsummerer Kristensen.

Kvinesdal-spillerne kunne juble etter kampen mens Lyngdal-spillerne naturlig nok deppet. Foto: Olav Hoel
Steinar Bjørnstøl kommenterte kampen for Lister24/Kvinesdal24. Foto: Olav Hoel