– Det ble tett og jevnt. Når en ser sjansemessig på kampen, så burde seieren ha vært mer enn 2–0 til oss. Når vi ikke setter mulighetene våre, blir det litt spenning, sier Flekkefjords trener Øyvind Maude Nedland.

– Det ble litt knokkelkamp mot slutten her?

– Etter 0–2-målet daler kampen. Kvinesdal må jo finne på noe for å ta oss igjen. Det klarer de ikke. Egentlig var seieren aldri truet, mener Nedland.

Mye på spill

Alt lå til rette for at lokalderbyet mellom lillebror Kvinesdal og Flekkefjord i vest skulle bli en fest. Nærmere 600 mennesker hadde innfunnet seg på tribunene på Kvinesdal stadion for å få med seg den første 16. mai-kampen mellom de to lagene siden 2005.

Arrangementet sto til en god 5-er i karakterboken, men det som ble prestert på banen var preget av at det var mye prestisje som sto på spill for begge lagene.

Hjemmelaget var den første halvtimen et bitte lite hakk kvassere enn de røde og hvite.

Bak fanen til Kvinesdal IL entret Kvinesdal og Flekkefjord banen foran folkefesten som FFK vant 0–2.

Mål rett før pause

Det skulle gå hele 25 minutter før dagens første store sjanse fikk liv i publikum, da Hans Ulirk Svindland var nære ved å føre hjemmelaget opp i ledelsen. Det knallharde skuddet hans strøk centimetere over tverrliggeren.

Sjansen bidro nok til at flekkefjæringene ville vise hvem som var storebror, for seks minutter senere hadde Asle Liland en kjempesjanse som hadde fortjent et annet utfall.

To minutter før hvilen fikk mange kvindøler kaffen og colaen i halsen, da Runar Hansson sendte gjestene fortjent opp i føringen.

Når Flekkefjord kom her for å slå langt, og ikke spille fotball, ble vi for små

Ikke nådig

Etter sidebyttet var det lite tvil om at flekkefjæringene ikke ville la kvindølene få komme inn i kampen. Det ble enda tydeligere etter at Daniel Tjørhom fra rundt 12 meters hold dundret inn 0–2 bak Kieran Brandser i Kvinesdal-målet.

Kvinesdals trener Thomas Gilbertson var ikke nådig mot flekkefjæringenes taktiske spill.

– Når Flekkefjord kom her for å slå langt, og ikke spille fotball, ble vi for små, sier en tydelig skuffet Kvinesdal trener Thomas Gilbertson rett etter kampslutt.

Det var ikke sprekt i dag. Vi begynte ikke å spille fotball før i de siste ti minuttene av kampen

– Fotballtennis

Det hadde han mye rett i, for etter 0–2-scoringen dalte tempoet i kampen. Kvindølene hadde en reell sjanse til å komme inn i kampen, men de blå og hvite slet med å omsette mulighetene til målsjanser.

– Det var ikke sprekt i dag. Vi begynte ikke å spille fotball før i de siste ti minuttene av kampen. FFK ville bare slå langt og spille fotballtennis. Så lenge vi gikk med på å spille deres spill, så ble det bare slik, sier Gilbertson.

Brudd

Etter kampen fikk Gilbertson en ny bekymring for situasjonen i den unge troppen sin.

Drøyt ti minutter før slutt falt Kristoffer Brattgjerd forkjært etter en duell med Flekkefjords Håkon Lende og pådro seg et brudd i den ene armen. Dette er den andre alvorlige skaden på kort tid som kan svekke blåtrøyene i tiden fremover.

Flekkefjord supporterne farget luften over Kvinesdal stadion rød sammen med jublende FFK spillere etter 0–2-seieren.