Dét sier stevnesjef Sten Sørensen kort tid før Sommerstevnet i Sarons Dal braker løs lørdag. Deretter blir det 10 dager fylt med aktiviteter og opplevelser i regi av Troens Bevis Verdens Evangelisering.

– Stevnet er godt forberedt og jeg vet at stevnedeltakerne kommer med forventning. For mange er dette sommerens høydepunkt, og jeg håper inderlig at stevneuken vil gi glede. Så meldes det også om godt vær. Det er vi glade for!

Minister klipper snoren

I tillegg til samlingene for voksne, inviteres det til fem egne alders-planeter med eget opplegg tilpasset barn og ungdom i forskjellige aldersgrupper.

– Hva er nytt i år i forhold til tidligere år?

– Hver ettermiddag fra mandag til fredag har vi et nytt konsept som vi kaller «Alle-sammen-samling». Det er et familiemøte for alle generasjoner. Det er Jarle Waldemar, en av Norges dyktigste barne-formidlere som har regien for uken. Vi er så heldige at familieminister Kjell Ingolf Ropstad vil klippe snoren for dette nye konseptet mandag ettermiddag.

Silje Kvinlaug (7) og Erik Johansen (8) syns det var gøy i Sarons Dal i fjor. Foto: Camilla Klungland Ousdal
Fra fjorårets sommerstevne. Foto: Torrey Enoksen

Mange høydepunkt

Som nevnt skjer det mye disse dagene stevnet varer. På spørsmål om hvilke tre høydepunkt han vil trekke frem, svarer Sørensen følgende:

– Gospelkonserten med Michael W. Smith den siste lørdagen. Han er en av verdens beste kristne gospel-artister. Talen til Egil Svartdahl samme kveld og det felleskirkelige nattverdsmøtet siste søndag formiddag med deltakelse fra hele Lister-regionen, blir tre av høydepunktene. Skjønt jeg tror hele uken vil gi høydepunkt!

Den amerikanske, kristne sangstjernen Michael W. Smith opptrer lørdag 13. juli under Sommerstevnet. Foto: PRESSEBILDE

– Gir inspirasjon

Sørensen forteller at arrangøren regner med at rundt 7.000 mennesker kommer til å ta turen til Sarons Dal under årets Sommerstevne. Noen er med hele uken, andre velger enten begynnelsen eller slutten av stevneuken.

– Hva betyr Sommerstevnet for Troens Bevis?

– Det er en fin måte å møte våre partnere, våre venner - og nye stevnedeltakere. Sarons Dal er et sted der alle kan kjenne seg velkommen. Det er ikke et stevne bare for pinsevenner eller lutheranere, men for alt Guds folk. Det er Jesus som er midtpunktet og vi ønsker at mange må få høre om Ham, særlig gjennom misjonen til unådde folkegrupper. Vi er jo en misjonsorganisasjon. Sommerstevnet gir inspirasjon og er svært viktig for Troens Bevis.

Det er ikke et stevne bare for pinsevenner eller lutheranere, men for alt Guds folk