Briseid Risnes har sendt personlig brev til Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug. Her anmoder han ordføreren om å be administrasjonen avklare om endret tiltak utløser plikt til ny søknad om dispensasjon.

– Jeg viser her til vedlagt skriv, som vurderer at slik plikt foreligger. Dette bør komme frem som tilleggspunkt i vedtaket, slik at kommunen som myndighet rydder enhver tvil av veien, skriver Risnes.

«Hei Per Sverre»

Brevet begynner slik: «Hei Per Sverre. Som du ser, så sendte jeg sist mandag e‐post til kommunestyret i Kvinesdal kommune, vedlagt et felles brev fra organisasjonene La Naturen Leve, Naturvernforbundet og Motvind Norge. Jeg er medlem av alle tre organisasjoner og har i den aktuelle situasjonen søkt naturfaglig, samt juridisk bistand hos disse, da de samlet besitter en unik kompetanse på det aktuelle området.»

Videre poengterer han at han har registrert at rådmannen har innstilt på å opprettholde kommunestyrets tidligere positive innstilling til Buheii vindkraftverk, med presisering av tre «pyntevilkår», som han omtaler det som.

– Betenkt

– Jeg respekterer selvsagt rådmannens innstilling, men er betenkt over at han har unnlatt å informere om brevet som jeg sendte til kommunestyret i Kvinesdal kommune på mandag. Kommunens saksutredning er grundig, men den tar ikke opp spørsmålet om utløsning av ny plikt til å søke dispensasjon. Dermed settes en statlig sektormyndighet foran norsk lov av den myndighet som har forvaltningsansvaret etter Plan- og bygningsloven (pbl).

Jeg respekterer selvsagt rådmannens innstilling, men er betenkt over at han har unnlatt å informere om brevet som jeg sendte til kommunestyret i Kvinesdal kommune på mandag