For tredje år på rad ble det arrangert nysgjerrigper-konkurranse for alle fem barneskolene i Kvinesdal forrige fredag, med elever fra 5–7. klasse. Også i år ble det lagt frem mange spennende prosjekter. Ordfører Per Sverre Kvinlaug var ekstra imponert over den jobben elevene hadde lagt ned i konkurransen.

– Det jeg ble spesielt imponert over, var den flotte formidlingen elevene hadde. Måten de tok ut sitt prosjekt på, hvordan de hadde fordelt seg og hvor flotte visuelle presentasjoner de viste frem.

– De vi endte opp med å velge som vinnere til slutt var fem jenter fra Vesterdalen skole som hadde om bakterievekst. De illustrerte hvordan de jobbet med å dyrke frem bakterier. Jentene hadde blant annet sett på hvordan bakteriene var på guttetoalettet i forhold til jentetoalettet. Prosjektet var veldig grundig gjennomført, Forteller Kvinlaug.

– Prosjektet var veldig grundig gjennomført

Ordfører Per Sverre Kvinlaug satt i juryen som bestemte hvem som vant, og hvilke tre grupper som skulle få lov til å gå videre. Foto: Privat

Til Arendal med ordføreren

En jury bestående av ordfører i Kvinesdal Per Sverre Kvinlaug, næringssjef i Kvinesdal kommune Liv Øyulvstad og Stine Skagestad som er teknisk sjef for Eramet, plukket én gruppe som vinnere, i tillegg til to ekstra grupper som skal være med kommunalsjefen i Kvinesdal og ordfører Per Sverre Kvinlaug til vitensenteret i Arendal i neste måned.

– De kommer til å få en dagsopplevelse på vitensenteret. Her blir det laget et opplegg, og elevene skal få gjort flere aktiviteter

– Vi jobber også med å få plassert et vitensenter i Kvinesdal, så det passer veldig godt i den tematikken vi satser på akkurat nå, med nysgjerrighet og forskning, og det er viktig å sette mer fokus på slike ting i skolen, sier Kvinlaug

Oppfinneren Erik Alfred Tesaker fra Gyland ble også invitert til finalen, og forteller her om hvordan han går frem når han skal få til ting mens han jobber. Foto: Privat

Vil gjenta prosjektet

Kvinesdal-ordføreren har lyst til å gjenta konkurransen til neste år, hvis han skulle bli ordfører også etter neste kommunevalg.

– Jeg signaliserte jo at vi kanskje endrer litt på opplegget og utvikler det videre, men jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger at jeg har lyst til å gjennomføre dette videre.