Den digitale utviklingen skjer svært fort og samfunnet og den enkelte strever med å henge med i svingene.

– Digitaliseringen griper inn i nesten alle deler av våre liv og kan virke skremmende, men gir åpenbart også enorme muligheter. Ingen har vel den fulle oversikten og mange spør seg hva denne utviklingen gjør med den enkelte og med samfunnet vårt. Det er et stort, krevende og spennende spørsmål vi tar opp på neste Tematorsdag: «Hvordan påvirker digitaliseringen fremtidens samfunn?», sier Anders Mathias Larsen, som står i bresjen for arrangørkorpset på Huset.

Det er et stort, krevende og spennende spørsmål vi tar opp.

TORSDAGSKVELDENS foredragsholder, Øystein Sæbø, er professor på Universitetet i Agder på Institutt for informasjonssystemer og har svært gode forutsetninger for å gå inn i de mange spørsmålene som reiser seg.

Han sitter også i en forskningsgruppe som arbeider med å forstå hvordan digitaliseringen endrer fremtidens samfunn. Hva blir konsekvensene for den enkelte, for arbeidslivet, strukturene rundt oss og samfunnet?

– Øystein vil trekke inn eksempler fra sin egen forskning som dreier seg spesielt om bruk av teknologi i offentlig sektor, digitalisering av undervisning og utdanning, men også hvordan teknologien kan bidra til utvikling og vekst i fattige samfunn. Her er det store perspektiver. Han er en meget dyktig formidler og vil gi oss spennende og viktig innsyn i noe som virkelig berører oss alle, sier Larsen.

Han er en meget dyktig formidler og vil gi oss spennende og viktig innsyn i noe som virkelig berører oss alle.

Flekkefjord sangforening synger på Huset, Feda torsdag 28. februar. Foto: Bjørn Hoel

DET BLIR OGSÅ sus over det musikalske innslaget denne kvelden.

– Flekkefjord sangforening har vært på Huset før, og vi vet hva de gir av smittende sangglede og begeistring. Under sin dyktige leder Thor Kristian Rasmussen har de mandige røster sunget seg inn i svært manges hjerter. Dette ser vi fram til, sier Anders Mathias Larsen.

Kveldstankene får de fremmøtte høre fra Olav Granlund. Nordlendingen som har blitt Fedagutt vet å formidle gode ting – også med ord.

– Det blir altså en ny Tematorsdag på Huset med spennende innhold og rom for de gode samtalene over en duftende vaffel og nytrukket kaffe. Vi ønsker velkommen fra hele Lister, avslutter Larsen.