I forbindelse med nysgjerrigper-prosjektet 2018, ble et utvalg elever plukket ut til dagstur innom Vitensenteret. Tirsdag fikk elevene ved Kvinlog, Vesterdalen og Liknes skole endelig legge ut på ferden.

– Dette er premien i forbindelse med Nysgjerrigper-prosjektet, opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Oline Rafoss (t.v) og Ina Eftestøl syntes det var ekstra stas å bevege seg inn i verdensrommet på Vitensenteret. Foto: Privat

Verdensrommet

Blant elevene som fikk mulighetene til å besøke senteret, er Oline Rafoss (13) og Ina Eftestøl (12).

– Jeg opplevde det som veldig fint. Det var gøy! Jeg har vært i verdensrommet med 3D og sett på vitenskapen, forteller Eftestøl.

Rafoss stemmer i med at verdensrommet var det kjekkeste hittil.

– Vi så på forskjellige planeter, Melkeveien og en robot som gikk på mars, opplyser hun.

Rafoss er en av elevene ved Vesterdalen skole som i april presenterte sitt prosjekt i nysgjerrigper-prosjektet 2018: hvor hennes gruppe hadde forsket på syreskader på tennene.

Etter at presentasjonene var gjennomført, besluttet en jury bestående av ordfører Per Sverre Kvinlaug, Runar Nilsen fra kommunens drifts- og tjenesteutvalg og Mai Elin Frøyland fra Eramet hvilke elevgrupper som fikk bli med til Vitensenteret i Arendal i mai.

Pirrer nysgjerrigheten

– Her har elevene prøvd lodding, de har sett verdensrommet og er i forskjellige aktiviteter på senteret. Det er metodisk og med tanker rundt det som pirrer nysgjerrigheten. Her får man også inn realfagfokus, og elevene får sett og gjort ting på nært hold som de kan undre seg over. De får prøvd seg på forskjellige oppgaver, og mye av vitenskapsdelen er tilgjengelig, men må oppdages, sier ordføreren.

Ifølge Kvinlaug er dette det andre året de arrangerer Nysgjerrigper-prosjektet.