– Jeg trodde ikke mine egne øyne, den var på størrelse med en liten gris! Jeg hadde aldri innbilt meg den kunne være så stor, forteller Thoresen om gårsdagens monsterfangst.

Jeg trodde ikke mine egne øyne, den var på størrelse med en liten gris!

Satt godt

Det var avisen Agder som først meldte om saken.

Thoresen forteller at han gikk ned i elven for å fiske like før klokken 01 natt til fredag, men sto i elven hele natten uten verken napp eller fisk. Utpå formiddagen traff han noen kamerater, og han spurte dem om hvor det var best å fiske. Etter råd fra kameratene prøvde han fiskelykken i strømmen på Gullestad.

– Jeg hadde hatt fem-seks kast, men det var helt dødt. Jeg kastet nok en gang og trodde sluken hadde satt seg i bunnen, men plutselig kjente jeg det rykket til! forteller fiskeren.

Han kjente umiddelbart at det var snakk om en stor fisk, for den var tung og hard å dra i land, og stanga var helt bøyd. Til slutt fikk han kontroll på fisken, og med god hjelp fra en fluefisker i nærheten fikk han fisken i håven. Det tok cirka ti minutter.

– Da jeg fikk den på land, så jeg at to av krokene satt i underkjeven, så jeg hadde aldri mistet den med mindre senen hadde røket. Det er sjelden laksen sitter så godt, og jeg måtte bruke kniv for å skjære den løs, sier Thoresen, som er en dreven fisker og har fisket i mange år.

Stort øyeblikk

På spørsmål om hva han har tenkt å gjøre med fisken, svarer han at han først hadde tenkt den skulle bli til røkelaks, men at han også vurderer å ta avstøpning av fisken eller stoppe den ut.

– Det er et helt utrolig stort øyeblikk, helt fantastisk! Etter jeg hadde dratt fisken i land, fisket jeg ikke mer, jeg måtte bare nyte øyeblikket, sier han.

Det er et helt utrolig stort øyeblikk, helt fantastisk!

Men det er ingen tvil om at han kommer til å fiske igjen.

– Jeg brukte jo mange unødvendige timer i elven den natten, men det glemte jeg med en gang jeg fikk denne fisken, smiler han.

Gratulasjoner

Thoresen kan også fortelle at han har fått en del gratulasjoner, og at det lenge har vært et mål for ham å få en laks på over 10 kilo.

– Jeg har hatt mange store på kroken før, men mistet dem. Denne gangen tror jeg det var bestemt, nå var det endelig min tur til å få en stor laks, sier han.

Laksen Thoresen dro i land er blant de største som er registrert fisket i Kvina. Om han noensinne får en like stor laks igjen, betviler han, men utelukker heller ikke at det kan skje.

– Du vet jo aldri når du fisker, for alt kan skje. Men jeg føler meg veldig heldig, og jeg har nådd målet mitt. Det føles som en slags seier rett og slett, sier han, som av kameratene i elven, med god grunn, går under navnet «laksehaien».