Torsdag

Metalworx innleder festivalen under kick-off torsdag kveld med klassikere fra 80- og 90-tallet i alle sjangere innen rock og metal. Publikum vil også få sjansen til å prøve seg på live karaoke. Bandet består av en sammensetning av medlemmer fra Guardians of Time, Harm, Nobodies og Trail of Tears.

Metalworx spiller forøvrig også natt til søndag.

Deretter inntar rockebandet Ingenting scenen. Bandet er fra Austrått og debuterte med album for 25 år siden.

Return er torsdagens tredje og siste band, som ble startet opp på 80-tallet. De er blant annet kjente for låter som «Sing me a Song», «Bye Bye Johnny» og «Change the Attitude». De hadde en pause i 1993, men kom tilbake i 2001. De siste årene har bandet spilt cirka 25 konserter i året.

Det finske symfoniske metal-bandet Nightwish opptrer på Øyesletta under festivalen. Bandet har gitt ut åtte studioalbum, 22 singler, syv DVD-er og solgt over åtte millioner plater på verdensbasis.

Fredag

Nightwish, Turbonegro, Avatar, Beast in black og Big city som går på «Main Stage». Mens Valentourettes, Heartless, Radiojörn, Playboys, Ovërhead og Painkiller inntar «Lemmy Stage».

Nightwish er et symfonisk metal-band fra Finland som ble dannet i 1996. De annonserte nylig en ni måneders lang «Decades world tour 2018» som starter med utgivelse av dobbelt samlealbum, «Decades», som ble utgitt i mars via plateselskapet Nuclear Blast.

Turbonegro er et velkjent rockeband som startet opp i 1989 på Nesodden. De ble oppløst i 1998, men gjorde comeback i 2002 til 2010, og startet opp igjen i 2011 med det som stort sett er dagens besetning. Bandet spiller en blanding av hardrock, punk rock og deathpunk.

Avatar er et melodisk death metal-band fra Göteborg. Bandet ble opprettet i 2001 av trommespilleren John Alfredsson og gitaristen Simon Andersson.

Finske Beast in Black er et heavy metal-band. Bandet er inspirert av blant annet Judas Priest, Manowar, Black Sabbath og Accept.

Big city har hittil aldri spilt live-konserter, men brukt tiden på å perfeksjonere nytt album. På fredag åpner de festivalen på hovedscenen.

Valentourettes deler Jokkes musikk på Norway Rock Festival. Foto: Thomas Rodahl Dedekam

Valentourettes er et norsk tributeband som hyller rockeartisten Joachim «Jokke» Nielsen. Bandet ble etablert i forkant av Stavanger Punkrockfestival i 2003 og er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes.

Heartless ble etablert i 1987 med besetning fra Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal i sjangeren hardrock. I 1991 ble det endring i besetningen og vant i landsfinalen i LO Rock. Heartless ble lansert både i Norge og i utland.

Bandet hadde sin siste live opptreden i 1993. Nå i 2018 er det altså 25 år siden i bandet sist stod samlet på en scene.

Playboys startet i 2002 med norsk rock’n roll. De har spilt hundrevis av konserter landet rundt siden.

Radiojörn er et doom og groove metal-band bestående av fire gutter fra Flekkefjord, Stavanger og Oslo. De har hatt både sjangerbytte og fått to nye medlemmer etter fem år som band. De vil innta scenen med sitt nyeste materiale fra 2017.

Ovërhead er et tributeband til Motörhead. De spiller på «Lemmy Stage» fredag kveld.

Painkiller er et Oslobasert band med medlemmer fra Mindtech, Maktfaktor og Suicide Bombers. De utgjør sammen Judas Priest tribute-bandet.

Status Quo er headliner under Norway Rock Festival på lørdag 7. juli. Foto: Tovita Bråthen-Razzi

Lørdag

Headliner Status Quo, Accept, Oslo Ess, Inglorious, Bloody Heels, Backstreet girls, Frog Leap, Luxus Leverpostei, Manitou og Ghost Avenue stepper opp på scenen.

Det britiske rockebandet Status Quo er lørdagens headliner. Bandet så dagens lys i 1962 og musikken karakteriseres av boogie. Festivalopptredenen under Norway Rock Festival er eksklusiv i 2018. Bandet har hatt flere hits og gode plasseringer med blant annet «What You're Proposing», «In the Army now» og «The Anniversary Waltz».

Det tyske heavy metal-bandet Accept holder også eksklusiv festivalopptreden i Norge under festivalen. De var et av de store bandene på 80-tallet og anses som en av gudfedrene av speed metal og europeisk power metal.

Oslo Ess har vært ute på Norgesturne og slapp sitt femte studioalbum «Frie radikaler» i mars. De karakteriseres med sin rampete rock og har vært nominert til Spellemannspris og to førsteplasser på VG-lista.

Det britiske hardrock-bandet Inglorious blir å se live på scenen under Norway Rock Festival. Foto: Pressefoto

Inglorious er et britisk hardrock-band. Medlemmene er hovedsaklig inspirert av band fra 70-tallets hardrock, slik som Whitesnake, Deep Purple og Led Zeppelin.

Bloody Heels er en gruppe fra Latvia som spiller sleaze rock. De kommer hele veien fra Latvia med bil.

Backstreet Girls er et norsk boogierock band fra Oslo som ble dannet i 1984. Bandets navn spiller sannsynligvis på sangen «Back Street Girls» av Rolling Stones.

Frog Leap består av Leo Moracchioli som omdanner kjente pop- og rocklåter til metal covers. Prosjektet hans med egenproduserte videoer er sett mangfoldige ganger, deriblant coveret av Adele’s «Hello» som er sett over 41 millioner ganger på YouTube. Moracchioli har med seg tre andre i besetningen.

Manitou er et metallband fra Mandal og Lyngdal. Det ble startet i 1985 og var ifølge Scream Magazine landets første band som spesialiserte seg innen sjangeren progressivt metall.

Luxus Leverpostein er Kvinesdals lokale band. De ble etablert i 1991 og navnet tok de fra en leverposteiboks som lå i kjøleskapet.

Ghost Avenue fra Østlandet er et band som spiller på klassisk hard rock og heavy metal med egen tvist. De er aktuelle med albumet «Impact» utgitt av Pitch Black Records.