Det er et stort opplegg som tar plass på Øyesletta i Kvinesdal. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Her blir det innsjekking under festivalen. Kjørende blir vist til parkering på nabosletta, og folk vil bli fraktet over til innsjekkingsområdet med ATV Foto: Malene Sørensen Lundberg
Mandag var det mye som skulle på plass i dagene før festivalen Foto: Malene Sørensen Lundberg
Det er mye elektrisk som skal på plass. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Det lille sceneteltet er kommet på plass. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Det lille sceneteltet er kommet på plass. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Her er et av flere garderobetelt kommet opp. Disse blir for artistene. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Her vil den største scenen rigges til. Foto: Malene Sørensen Lundberg
VIP-lounge for utvalgte er det nye ved årets Norway Rock Festival. Her kan folk betale seg inn til loungen. Det blir en egen bar med servering under festivalen. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Her vil det komme opp backstage-telt for artistene. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Dette er tredje året Norway Rock Festival arrangeres etter at de startet opp igjen i 2016. Men festivalen har lengre fartstid enn det; hvor det så dagens lys tilbake i 2006, men fikk en stopp i 2011.

En rekke ildsjeler står på for at det skal bli en best mulig festival i Kvinesdal den 5. til 7. juli, forteller bookingansvarlige Kjell Arne «Kelly» Aamodt. Foto: Vidar Falkum

– Vi er cirka 30 ildsjeler som jobber med dette, og det legges mange 1000 dugnadstimer i løpet av ett år for å fylle én helg. Med tanke på at det også er meldt bra vær, tror jeg at det blir nok helt magisk, sier Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

Sammen med Johnny Svindland er han bookingansvarlig for festivalen.

IFØLGE AAMODT er campingplassen allerede full, men de kommer til å lage plass for alle som vil komme.

– Forventningene for festivalen er høye. Billettsalget stiger, været er fint og det er topp stemning. Vi ligger i forkant og det rigges opp på sletta. Det ser bra ut, forteller han.

Morgan Pedersen synes det er kjekt å bidra med dugnadsarbeid for å få i gang Norway Rock Festival. Og ikke minst er det et viktig event for bygda, påpeker han. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Det er varme dager i Kvinesdal, noe de frivillige kjenner godt på i dugnadsarbeidet. Heldigvis renner Kvina parallelt ved festivalområdet, og det er dermed forlokkende med dukkerter innimellom arbeidsøktene.

– Det er herlig! Jo varmere, jo bedre, sier Morgan Pedersen når Kvinesdal24 er ute på området mandag.

Han er teamleder og står for utbyggingen.

– I dag har vi begynt å snekre benker, sette opp butikken og alt det som må til. Det kommer seg. Jeg regner med at i løpet av onsdagen skal alt være ferdig og klart.

Det er et stort opplegg som tar plass på Øyesletta i Kvinesdal. Foto: Malene Sørensen Lundberg

PEDERSEN HAR vært med på dugnadsarbeidet siden starten i 2006. Det var en tid hvor ting gikk lettere for seg, kanskje særlig med tanke på papirarbeidet og søkeprosessene i forkant av arrangementet. Og selve festivalen var i mindre skala.

Siden den gang har det vært en stor utvikling.

– Det er veldig mange frivillige som er med i sving her under festivalen, forteller han.

Og arbeidet som er lagt i forkant er massivt.

IFØLGE PEDERSEN kommer de til å iverksette tiltak under festivalen med tanke på varmen.

– Det skal gjøres tiltak for å passe på at ingen sovner i solen eller får heteslag og blir liggende en plass. Det er viktig å ta vare på publikum, påpeker han.