Det skrev Melinda Kvinlaug på sin facebookside lørdag.

Torsdag postet Melinda Kvinlaug et innlegg på Facebook som provoserte og engasjerte mange i forkant av Hege Storhaugs besøk i Kvinesdal fredag. Fredag var hun usikker på hvordan hun ville bli møtt på Storhaug-arrangementet etter en opphetet debatt i kommentarfeltet på statusoppdateringen.

Onsdag sto hun frem med Liv Egeland, som var blant initiativtakerne bak Storhaugs besøk, og mante til saklig islam-debatt i forbindelse med foredraget. Både Kvinlaug, som representerer Norges Multikulturelle Senter, og Egeland sa til Kvinesdal24 at de hilser en saklig og nyansert islam-debatt velkommen.

Melinda Kvinlaugs statusoppdatering har i skrivende stund 143 kommentarer. Foto: Skjermdump

Kvinlaug understreket samtidig at hun er sterkt uenig med Storhaug og Human Rights Service (HRS) som Storhaug er informasjonsleder for.

Torsdag kveld publiserte hun følgende statusoppdatering på sin private facebookprofil:

«Å invitere Hege Storhaug for å lære nordmenn om islam er som å invitere Mullah Krekar for å lære innvandrere om kristendom.»

Kvinlaug sier at dette er et sitat hun har fått lov til å dele og at det hele var ment som en intern spøk på jobb.

– Men jeg kunne spart meg for den oppdateringen.

Reaksjonene kom raskt i kommentarfeltet etter at statusen ble publisert - fra både meningsmotstandere og meningsfeller.

– Jeg ser at folk reagerer. Jeg tenker at et slikt stikk må de tåle. Men om det var klokt? Det var kanskje tankeløst. Men jeg er likevel overrasket over at det kommer så mange sterke reaksjoner, sier Kvinlaug som også beskriver enkeltkommentarer som «grisete».

Disse kommentarene fjernet hun fra kommentarfeltet.

Lørdag formiddag skrev hun en ny oppdatering på Facebook:

– Jeg har nok ikke endret min oppfatning i forhold til hennes virkelighetsbilde, og er fortsatt alt i alt svært uenig med henne i hva som skaper problemer i verden, og hvordan problemer kan løses, men jeg ble positivt overrasket over at hun satte av mye tid til innspill og spørsmål, samt var tilgjengelig for publikum i pausene, skriver Kvinlaug.