Storhaug er islamkritiker, informasjonsleder for Human Rights Service (HRS) og forfatter av boken «Islam, den 11. landeplage» som ble utgitt i 2015. Fredag holder hun foredrag i Kvinesdal kulturhus etter initiativ fra Liv Egeland og flere andre privatpersoner (se egen sak. journ. anm.).

Storhaug utdyper overfor Kvinesdal24 hva hun legger i «det frie Norge»:

– I det frie Norge er verdier som likestilling mellom kjønnene, likeverd mellom alle uansett bakgrunn, religiøs frihet, inkludert retten til å falle fra, og ytringsfrihet, de bærende samfunnsbjelkene våre. Alle disse verdiene er under press fra det jeg kaller «moské-islam», sier Storhaug og legger til:

– Mange i Norge er bekymret for fremtiden grunnet islams fremmarsj, inkludert frihetsorienterte muslimer.

Mange i Norge er bekymret for fremtiden grunnet islams fremmarsj, inkludert frihetsorienterte muslimer

Storhaug forteller at hun har vært i Flekkefjord flere ganger i rollen som islamkritiker. Fredagens visitt er første gang hun besøker Kvinesdal i samme ærend.

– Er islam og islamkritikk relevant i vårt nærområde?

– Islam er aktuell for hele Norge nå. Antall moskeer og moskémedlemmer øker for hvert år. Islam er den raskest voksende religionen i Norge og Vest-Europa. Dette er en religion som i sine mange tekster er mer politikk og juss enn spiritualitet. Islam er først og fremst en lovreligion, sier Storhaug og legger til:

– Det er ikke minst dette som er årsaken til alle gnisningene og friksjonen islam skaper når den slår seg ned i våre åpne, verdslige vestlige samfunn. Islam har aldri gått gjennom en humaniserende reformasjon eller opplysningstid.

Islam er den raskest voksende religionen i Norge og Vest-Europa

Storhaug peker videre på at politiets etterretningstjeneste har sagt at det finnes sympatisører med Den islamske staten overalt i Norge.

– Denne formen for islam er vår tids største ideologiske fare. Det er en totalitær ideologi: Den er voldelig, tyrranisk, ekstrempatriarkalsk og jødehatende, sier Storhaug.

– Melinda Kvinlaug forventer dialog og anledning til å stille spørsmål på arrangementet. Er du åpen for det?

– Mine foredrag avrundes alltid med spørsmål fra salen, noe jeg synes er svært givende. Det er den åpne, faktaorienterte og fordomsfrie samtalen som kan bevege oss i riktig retning. Dette er også hva historien vår har lært oss og som er en del av vår kultur. Nemlig at vi setter oss ned sammen, diskuterer problemene vi står overfor, blir enige om løsninger, og går fredelig videre. Dette er motsatt av kulturer der islam dominerer. Der råder undertrykkelse av minoriteter, vold, og klan- og stammestrukturer med de intrigene det skaper og derav underutviklede og ufrie samfunn, avrunder Storhaug.

Mine foredrag avrundes alltid med spørsmål fra salen, noe jeg synes er svært givende