Gunslingers, bestående av Jan Ove Johansen (gitar), Frode Måkestad (vokal og låtskriver), Frode Andreassen (trommer), Jostein Fonnes (bass) og Dan Mikal Ripe Frøystad (pedalsteel), spiller på Harvest Bar i Kvinesdal lørdag kveld. Foto: PRESSEBILDE
Gunslingers, bestående av Jan Ove Johansen (gitar), Frode Måkestad (vokal og låtskriver), Frode Andreassen (trommer), Jostein Fonnes (bass) og Dan Mikal Ripe Frøystad (pedalsteel), spiller på Harvest Bar i Kvinesdal lørdag kveld. Foto: PRESSEBILDE

I år har pop-countrybandet Gunslingers 10-årsjubilem. Bandet består for tiden av Jan Ove Johansen (gitar), Frode Måkestad (vokal og låtskriver), Frode Andreassen (trommer), Jostein Fonnes (bass) og Dan Mikal Ripe Frøystad (pedalsteel).

«Revolvermennene» har rot i Tørvikbygd i Hardanger. Sangene er på Hardanger-dialekt med en god dose humor, og de fleste er skrevet av vokalist Frode Måkestad.

Gunslingers har holdt flere hundre konserter rundt omkring, på alt fra små hotell, samfunnshus - til å være headliner på mange av landets største festivaler de siste årene.

Vokalist og låtskriver Frode Måkestad og resten av Gunslingers er klare for countryfest på Harvest Bar lørdag kveld. Foto: PRESSEBILDE

BANDET har på disse årene dannet et veldig godt samspill mellom musikerne. Med sitt høye energinivå på konsertene, skaper bandet en uforklarlig kjemi og stemning mellom publikum og band.

– Musikken fungerer for alle aldre og i alle kretser. De fyller de største konsertscenene i byene til store idrettshaller i bygde-Norge, heter det i bandets presseskriv.

I fjor vår ga Gunslingers ut singelen «Helg». Etter denne utgivelsen har de daglig over 30.000 streams og over 80.000 månedlige lyttere på Spotify.

BANDET startet sin karriere i begynnelsen av 2008 med sitt første musikkalbum «Norwegian Honky Tonk». Allerede ved utgangen av samme år hadde bandet rukket å bli godt kjent, og spilte på countryfestivalene både i Seljord og Breim den sommeren.

Populariteten steg raskt og i 2009 sto bandet på scenen både på Vinstra og Seljord på sommerens countryfestivaler. Bandet gav ut sitt andre album, «Ein skål te» i juli 2009. Etter dette har Gunslingers stort sett gjestet Seljord hvert år.

Høsten 2010 takket gitarist Jon Martin Skauge for seg, og i januar 2011 ble Jan Ove Johansen ny fast gitarist i bandet. Et par uker senere hadde fiolinist Ivar Woxmyhr sin første spillejobb sammen med Gunslingers. Han var med på de fleste konsertene frem til sin bortgang i 2013.

Gitarist Jan Ove Johansen og resten av Gunslingers spiller på Harvest Bar lørdag kveld. Foto: PRESSEBILDE

GUNSLINGERS har altså sin opprinnelse fra Tørvikbygd i Hardanger, men populariteten har etter hvert nådd langt forbi både Norheimsund og Øystese.

Et halvt dusin album har Gunslingers utgitt disse årene, og den mest populære låten «32-18» har for lengst passert 4 millioner treff på Spotify.

– At Gunslingers er et heidundrende bra band er udiskutabelt. Her var det bånn gass og nærkontakt med publikum fra første stund... Frontfigur og tekstforfatter Frode Måkestad hadde salen i sin hule hånd fra første stund. Kanskje enda mer imponerende var duoen på elgitar og pedal steel, Jan Ove Johansen og Dan Mikal Ripe Frøystad. Virkelig virtuose kunstnere på instrumentene sine, skrev Bergens Tidende om bandet etter en konsert USF Verftet tidligere i år.