Som Kvinesdal24 skrev tidligere denne uken mener Utvandrerfestivalen at en utvidet skjenkebevilling må til for at festivalen skal kunne trekke til seg publikum.

– Det arrangeres en rekke festivaler i landsdelen i sommerhalvåret. Det er stor konkurranse om å tiltrekke seg besøkende. For å være konkurransedyktige og tilby publikum en god totalopplevelse hva angår musikk og aktiviteter og servering er det behov for utvidet skjenkebevilling under festivalen, skriver Per Ole Træland på vegne av Utvandrerfestivalen, Aud Røyland ved Harvest Bar og Freddy Vik ved Bryggerhuset Restaurant & Terrasse i et brev til Kvinesdal kommune.

Trioen som har søkt om utvidet skjenkebevilling har blant annet planer om et serveringsted mellom kiosken og Kvinesdal Sparebank i sentrum. Det forstår Kåre Svindland, som var en av de som var med å starte opp festivalen, lite av.

– Det skal skjenkes over alt om dagen. Det er uting. Det er fint mulig å ta seg et glass vin eller en øl under festivalen fra før av. Nei til utvidet skjenkebevilling, mener jeg.

– Hvorfor det?

– Jeg er ikke i mot at folk tar seg et glass eller to, men det er elendigheten som det kan føre med seg med overstadig beruselse jeg ikke ønsker noe av. Det må være mulig å kose seg uten å drikke mye også. Derfor er jeg sterkt imot utvidet skjenking, svarer Svindland, som har mange år bak seg som KrF-politiker bak seg.