– Det arrangeres en rekke festivaler i landsdelen i sommerhalvåret. Det er stor konkurranse om å tiltrekke seg besøkende. For å være konkurransedyktige og tilby publikum en god totalopplevelse hva angår musikk og aktiviteter og servering er det behov for utvidet skjenkebevilling under festivalen, skriver Per Ole Træland på vegne av Utvandrerfestivalen, Aud Røyland ved Harvest Bar og Freddy Vik ved Bryggerhuset Restaurant & Terrasse i et brev til Kvinesdal kommune.

TRIOEN SØKER OM utvidet skjenkebevilling under festivalen på kveldstid både onsdag 27. juni, torsdag 28. juni, fredag 29. juni og lørdag 30. juni. Lørdagen ønsker man å skjenke både på dagtid og på kveldstid. Tanken er å sette opp et serveringssted mellom kiosken og Kvinesdal Sparebank i sentrum.

Målgruppen for arrangementene på kveldstid er voksne over 18 år, mens målgruppen for arrangementet på dagtid på lørdagen er alle aldersgrupper.

– På dagtid lørdag tenker vi et lukket område foran baren hvor det serveres øl og vin. Dette vil foregå i ordnede former, for å kunne tilby gjestene å nyte en øl eller et glass vin på dagtid. På onsdag, torsdag og fredag tenker vi å ha serveringsstedet inne i teltet på torget, skriver Træland, Røyland og Vik i søknaden.

En driftig gjeng som ønsker å ta grep for å unngå at festivalen dør ut er nå på plass.

I BREVET påpeker de at interessen for den tradisjonsrike Utvandrerfestivalen, som i år arrangeres for 30. gang, har falt over tid. De skriver at antallet besøkende har gått ned de siste årene.

– Utvandrerfestivalen har gjennomført et generasjonsskifte i ledelsen. En driftig gjeng som ønsker å ta grep for å unngå at festivalen dør ut er nå på plass. Utvikling av programinnholdet og markedsføring blir særs viktig for å kunne trekke flere besøkende til festivalen, skriver de tre i søknaden.

DE PEKER PÅ at den økte konkurransen blant andre festivaler på sommeren stiller store krav til arrangørene.

– I tillegg til godt program er det viktig å kunne gi publikum det som er vanlig av servering i forbindelse med lignende arrangement andre steder, og som en som besøkende forventer å kunne få. Mat og drikke er som kjent en viktig del av den gode opplevelsen, understreker de i søknaden.

De mener konseptet vil være positivt for Kvinesdal-samfunnet, og legger til at det er helt vanlig i dag på arrangement for alle aldersgrupper på dagtid at det er mulig å nyte et glass øl eller vin.

– Konseptet og arrangementene vi i samarbeid legger opp til er positivt for Kvinesdal-samfunnet. Dette da det bidrar til økt kjennskap og god markedsføring av Kvinesdal, og det bidrar til positiv næringsutvikling i kommunen. For å videreutvikle Kvinesdal i næringssammenheng og sette Kvinesdal på kartet vil det være avgjørende at vi er kundefokusert og leverer i tråd med, og over forventningene og etterspørselen til de besøkende, skriver Per Ole Træland, Aud Røyland og Freddy Vik i søknaden.