Det opplyste samferdselsminister Knut Arild Hareide til NRK-Sørlandet fredag.

De eneste som får passere igjennom tunnelene i tiden fremover er nødetater og andre som må kjøre denne veien.

Omkjøring om Kvinesdal

Frem til midten av juni skal Vatlands-, Teistedal- og Fedaheitunnelene få oppgradert sikkerhetssystemene, slik at de tilfredsstiller EUs-krav til sikkerhet i tunneler som er 500 meter eller lengre.

I snart en måned har trafikken på E39 måtte kjøre omkjøringsveien om Kvinesheia og Øyesletta. Regjeringen har bestemt at arbeidet med oppgraderingen av tunnelene skal fullføres, og at kun nødetater får lov til å kjøre gjennom tunnelene. Foto: Torrey Enoksen

Arbeidet med oppgraderingen av tunnelene startet i fjor høst, da strekningen fra Fedahei til Handeland ble stengt fra 15. august til 15. desember. Trafikken ble da dirigert om Kvinesdal.

For fire uker siden ble strekningen igjen stengt for å fullføre oppgraderingen av ulike sikkerhetssystemer. Kontrakten som driftsselskapet Allfarveg utfører på vegne av Statens vegvesen, har en verdi på over 145 millioner kroner.

Koronamottak

For to uker siden ble det kjent at Alcoahallen i Farsund skulle omgjøres til legevakt for luftveier i forbindelse med utbredelsen av koronaviruset.

Mottaket skal kunne ta i mot pasienter fra Sokndal og Lund i Rogaland, samt Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal i tillegg til Farsund.

Årsaken til at legevakten er plassert i idrettshallen er at en ønsker ikke å ha dette mottaket i tilknytting til den ordinære legevakten i Flekkefjord og i Farsund.

Ordfører i Kvinesdal har vært i løpende kontakt med sentrale myndigheter om mulig åpning av E39 som følge av opprettelse av luftvei-legevakt i Farsund. Svaret er nei. Foto: Mona Wikøren

Kontaktet myndighetene

Ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug kontaktet departementet med spørsmål om det var mulig å få åpnet strekningen for å kunne gi pasientene kortere reisetid til mottaket i Farsund.

Fredag besluttet regjeringen at arbeidet i tunnelene skal gjennomføres, men at nødetater og andre som trenger det, vil kunne passere tunnelene og slippe å kjøre rundt.