– Han gikk og gledet seg hele høsten til omkjøringen skulle stoppe, fordi da kunne han endelig spasere til skolen igjen. For ham handler dette om mestring, om å gjøre som de store barna gjør. Han har ikke lyst til å bli kjørt til skolen, men sånn som ting er nå, finnes det ikke noe annet alternativ, sier Flage til Kvinesdal24.

Fotgjengerfelt

Kort fortalt er saken den at Flage og hennes familie bor på Farmonen i Kvinesdal. Der familien bor finnes det ikke fotgjengerfelt for å krysse veien hvor det finnes en fint gangfelt på andre siden som ville tatt sønnen Willy (6) trygt til skolen. Når det nå blir lagt opp til omkjøring, fører det naturligvis til økt trafikk.

Vi tok en test i fjor og da tok det 15 minutter før det var klart fra begge sider og han kunne krysse veien trygt.

– Vi tok en test i fjor og da tok det 15 minutter før det var klart fra begge sider og han kunne krysse veien trygt. Det sier seg selv at det ikke går an å sende et barn opp til veien alene for å gå til skolen da, sier Flage.

Hun viser videre til at det flere steder, blant annet på Øyesletta, ble gjennomført en lang rekke sikkerhetstiltak før omleggingen i fjor. Nedsatt fartsgrense, opphøyde fotgjengeroverganger og vakthold ved enkelte kryss ned til Liknes for å forhindre at trafikken stanset opp, var noen av tiltakene. Men ingen på Farmonen, ifølge Flage.

– Hadde vi bare fått et fotgjengerfelt, hadde alt vært løst, legger hun til.

Blir ikke hørt

Flage har søkt om å få fotgjengerfelt, men er ikke blitt hørt av kommunen og Fylkesmannen.

Med økt trafikk nekter Lisa Flage sønnen Willy å spasere her under omkjøringen. Foto: Privat

«Det andre alternativet vi har er denne veiskuldra som vår 6 åring står på i dette bildet. Her mener blandt annet rådmannen og fylkesmannen at vår 6 åringen trygt kan bevege seg til og fra skolen. Rådmannen har bland annet uttalt seg i avslaget vi fikk om busskort, om at: "Etter rådmannens vurdering har ikke trafikkbildet endret seg betydelig slik at strekningen er å regne som svært farlig.» skriver hun på Facebook, hvor hun fredag delte sin frustrasjon.

Dermed er det kun et alternativ, ifølge moren, og det er å kjøre sønnen selv.

– Det er viktig å få fram at det ikke er noe problem for oss å kjøre sønnen vår til skolen, men det er prinsippet som er saken her. Det burde ikke være en utfordring i utgangspunktet når det først legges opp til omkjøring forbi her.

Mamma Lisa Flage ønsker fotgjengerfelt på Farmonen i Kvinesdal for at det skal være trygt for barna Willy og Isabella å krysse veien.

Vegvesenet

Rådmann i Kvinesdal, Jens Arild Johannessen, sier at kommunen hadde flere møter med Statens vegvesen i forkant av første omkjøring.

– Meg bekjent er det ikke kommet noen nye momenter inn i saken siden sist og derfor ingen utvikling. Men vi skal ha et ledermøte mandag og vil ta opp saken med teknisk avdeling for status, sier han til Kvinesdal24 søndag ettermiddag.