Plan- og miljøenheten i kommunen har gitt kvindølen tillatelse til å bruke snøskuter i forbindelse med transport av bagasje og utstyr til hytte på forpaktet eiendom ved Berketjødn. Ferdselen kan skje mellom Løland og Berketjødn.

Tillatelsen omfatter etter regelverket også ektefelle/ samboer og barn til den som får slik dispensasjon.

– Det gjøres oppmerksom på at det kun er transport av bagasje og utstyr mellom bilveg og hytte som tillates, alminnelig persontransport tillates ikke. Når det er gitt tillatelse til transport av bagasje og utstyr, er det imidlertid adgang til å la personer sitte på, når det er plass til det sammen med bagasjen. Forutsetningen er at passasjertransporten ikke må medføre ekstra kjøring, heter det i kommunens vedtak.

Løland er ikke hjemmelshaver til hytte ved Berketjødna, men han forpakter eiendommen og hytta fram til 1. januar 2023. Hjemmelshaver søker ikke løyve, så det utstedes kun et løyve til denne hytta. Avstanden mellom brøytet vei og hytte er 5 km. Trasèen følger for en stor del ubrøytet vei.

– Ifølge vårt register finnes ikke mulighet for leiekjøring i området, skriver kommunen i vedtaket.

Det presiseres at bruk av snøscooter skal alltid foregå aktsomt og varsomt både av hensyn til mennesker, ikke minst natur- og dyreliv i området, og skal avgrenses mest mulig.

Tillatelsen gjelder ikke tur eller annen rekreasjonskjøring i heia.

Det utstedte løyvet må medbringes under kjøring.