De siste par ukene er det fattet flere administrative kommunale vedtak om tillatelse for kjøring med snøskuter.

Ola Hobbesland har fått fornyet dispensasjon for transport med snøskuter fra brøytet vei på Kalvstøl til hytta si i Hægebostad. Tillatelsen som er gitt av Kvinesdal kommune gjelder til kommunegrensa. Det dreier seg om transport av bagasje og utstyr. Dispensasjonen er gitt frem til våren 2021.

Arne Johnsen har fått tilsvarende dispensasjon for transport av bagasje og utstyr til egen hytte på strekningen Ytre Egeland - Kleivsvegen - Hepte. Hytta hans ligger cirka 7 km fra brøytet vei. Tillatelsen er gitt til og med våren 2022

Rita Faret har fått fyrnyet dispensasjon for bruk av snøskuter mellom Ytre Egeland og Kleivsvegen. Også for hennes del dreier det seg om transport av bagasje og utstyr - og det fra bunnen av Kleivsvegen til egen hytte på Solbjør. Tillatelsen gjelder frem til våren 2022.

I tillegg til de kommunale vedtakene har Fylkesmannens miljøvernavdeling gitt samme Rita Faret fra Kvinesdal tillatelse til kjøring med snøskuter i Knebeknuten naturreservat. Det dreier seg om kjøring på snødekt, ubrøytet vei for transport av bagasje og utstyr til egen hytte - ikke persontransport. Tillatelsen må medbringes ved kjøring og vises på forespørsel fra grunneier og/ eller Statens naturoppsyn.