– Julen er stort sett en fin tid for de aller fleste barn og unge i Kvinesdal. Mange får i overflod under juletreet. Men også i rike Kvinesdal finnes det familier som ikke har penger nok til å skape en flott julekveld med gaver og gleder under treet, talte Ronny Nielsen (Frp).

I løpet av året samler frivillige som kaller seg «Sammen om nøden» inn mat og diverse husholdningsartikler.

– Den gruppen fortjener større oppmerksomhet og anerkjennelse.

Nielsen ber kommunestyret bidra med eksempelvis gavekort før jul.

– Si at det finnes 50 unger i disse familiene, da snakker vi om 20.000 kroner. Og jeg hadde jo håpet at vi klarte å finne de pengene allerede i kveld.

Videre ba Nielsen ordføreren om å komme i kontakt med «Sammen om nøden»-ansvarlige og få kanalisert julegavebidrag i år, i form av Kvinesdal-kort.

10.000

Dermed ble det opp til ordfører Per Sverre Kvinlaug å svare på strak arm, som imidlertid hadde fått forvarsel om spørsmålet som skulle komme.

– På bakgrunn av det har jeg brukt deler av dagen på å sjekke disse tingene, informerte ordføreren, som tok avstemning på å sette saken opp på sakslisten onsdag, noe som ble vedtatt.

Dermed ble saken tatt opp som den siste i kveldens saksrekke.

Det ble da enstemmig vedtatt at kommunestyret støtter «Sammen om nøden» med 10.000 kroner. I tillegg arrangeres det en gratis «åpen dag» i Kvinabadet for alle innbyggerne i kommunen den 6. januar 2018. Da tilbys det gratis pølser og drikke til alle, og utgiftene dekkes av kommunestyrets tilleggsbevilgning.

Per Erik Røgenes (H) roser Ronny Nielsen for initiativet med å støtte opp om barn og unge i jula (Bildet er tatt i en tidligere sammenheng). Foto: Malene Sørensen Lundberg

Flere av politikerne roste Nielsen for initiativet med å ta opp saken, deriblant Per Erik Røgenes (H).

– Hans forslag om å bidra til en bedre høytid for disse barna og familiene gjennom organisasjonen «Sammen om nøden» var forbilledlig, og det er flott at vi har slike politikere som går foran og taler disse sin sak, sier Røgenes.