Kommunestyret stemte onsdag imot ettergivelse av gjelden på pålydende 880.000 kroner. I stedet får klubben betalingsutsettelse på fem år.

– Saken ble jo veldig jevn under avstemmingen og det var synd at såpass mange snudde i saken fra formannskapsbehandlingen, uttaler Per Erik Røgenes (H) i etterkant.

Han opplyser at Høyre ønsket å gi golfklubben den nødvendige hjelpen som de ønsket.

– For oss er golfbanen en perle – både til golfspill men også som et flerbruksanlegg med helårig aktivitet. Det kan for eksempel være hundrevis som benytter golfbanen som skiløype en søndag på vinteren. Golfklubben var avhengig av å få sanert gjeld for å kunne styrke egenkapitalen i forhold til nye investeringer i nødvendig utstyr. Med flertallsvedtaket står fortsatt gjelden der og klubben får ikke denne muligheten i samme grad – det synes vi var leit, sier Røgenes.

Endret mening

Det var Ronny Nielsen i Frp som tok ordet innledningsvis i saken under onsdagens kommunestyremøte. Da opplyste han at de hadde endret mening i saken og ikke ønsket å ettergi Utsikten golfklubb gjelden.

– Utsikten golfklubb har vært og er en berikelse for de som trives med sporten. men selv om golfbanen har vært suksess, har den ikke vært suksess i forhold til økonomien, uttalte Nielsen.

Golfklubben må også sies å være med sterkest kommersielt profil, påpeker Nielsen, og viser til at kommunen har ved en rekke anledninger strukket seg langt.

– Nå vil vi ettergi 880.000 kroner til. Det er omtrent like mye som man skal spare i barnehagen i 2018.

Nielsen opplyser at de ser det prinsipielt feil å gi ettergivelse av gjelden når det er så mange andre lag og foreninger som strever. Han sier også å stusse over avtalen som er fremforhandlet.

– Hvorfor skal barn knyttes så sterkt til sporten? spør han, og viser til at med avtalepunktene kan elever og lærere bruke veldig mye tid på golfbanen i kontrast til annen sport.

Til slutt understreker han at de ønsker golfklubben all lykke og vil gi femårig betalingsutsettelse.

Anne Svindland støttet opp om Aps tilleggspunkt. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Støttet Frp

Svein Arne Jerstad tok ordet etter Nielsen og ba om møtepause, hvilket ble innvilget.

Etter gruppemøtene fikk Elisabeth Moi Lindland (Ap) ordet. Hun støttet opp om Nielsens forslag, men ville ha et tilleggspunkt i avtalen hvor Utsikten golfklubb fremlegger en årlig rapport.

Frp ved Anne Svindland svarte kort at Frp støtter opp om tilleggspunktet som Moi Lindland ønsket.

Ved avstemming, fikk Frp - med støtte fra Arbeiderpartiet - flertall med 14 mot 12 stemmer for sitt forslag. Det innebærer at kommunen gir betalingsutsettelse på fem år, men ettergir ikke gjelden.