Det skriver avisen Agder. Ingebretsen har hatt en pause fra politikken, men nå gjør hun comeback.

–  Ja, nå er jeg fast bestemt på å gi alt for at vi skal gjøre et godt valg og komme i posisjon igjen. Jeg gleder meg allerede til valgkampen, og jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten, sier hun til avisen.

Ingebretsen hadde egentlig ingen planer om å komme tilbake til politikken, men ble overtalt av Odd Omland og Trine Klungland til å ta sjansen. Det endte samtidig med at de to sistnevnte sa seg villige til å stå som nummer to og tre på listen, selv om verken Omland eller Klungland hadde planer om å være på listen foran valget.

– Vår oppgave var å overtale Bente, også endte det med at vi begge ble overtalt av henne til også å stå på listen. Dersom vi kan være til støtte for henne, så sa vi oss villige til å delta og brette opp ermene med Bente på førsteplassen. Det handler om å ta en for laget, sier Omland til Agder.

Omland mener Ingebretsen er en stor ressurs for partiet.

– Jeg kjenner Bentes kapasitet, og hun var som gruppeleder med på å bygge meg opp som ordfører. Det samme gjorde Trine. Nå er det min tur til å bidra tilbake. Bente er en enorm ressurs, hun har de rette verdiene og er et politisk talent.