– Det blir en veldig spennende oppgave, forteller Odd Omland om lederstillingen til Region Kristiansand, som er en nysatsing med mål om å styrke næringsamarbeidet på tvers av kommunegrenser, sektorer, offentlige og private aktører.

Til tross for at stillingen offisielt ikke blir fastsatt før den 15. desember, er det Omland fra Kvinesdal som ser ut til å bli valgt ut av de 18 søkerne, etter et enstemmig ansettelsesutvalg i favør for den tidligere ordføreren og stortingsrepresentanten.

I pressemeldingen lyder begrunnelsen for valget at Omlands politiske erfaring, både som Ap-ordfører i Kvinesdal kommune mellom 2003 og 2013, og stortingsrepresentant fra 2013 til 2017, tyder på at han kjenner den offentlige sektoren godt. Utvalget mente også at han skiller seg positivt ut i forhold til rolleforståelse og tolkning av styrets nye arbeidsform og forholdet til eierkommunene.

– Det at utvalget enstemmig ønsket meg er jeg både glad og ydmyk for, forteller Omland, som tiltrer i stillingen 1. februar.

Ettersom Omland ikke offisielt har blitt tildelt jobben, kan han ikke si så mye om konkrete planer og tiltak, men han forteller at han ser frem til å være med på å heve regionen politisk sammen med ordførerne i de syv kommunene.