Det kommer frem av en tilsynsrapport etter at Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder gjennomførte tilsyn den 9. mai i år.

Varsel om tilsyn ble sendt til kommunen 23. mars. Fylkesmannen informerte dessuten om tilsynet på kommunelegemøte i 2017 og utdanningsmøte 17. april i år.

Fylkesmannen gjennomførte tilsynet med Visible og undersøkte om kommunen sørger for at godkjenninger og tilsyn med skoler og barnehager blir utført i samsvar med aktuelle lovkrav slik at barna får trygge og gode tjenester.

Ved tilsynsbesøket ble blant annet rådmann Jostein Røyseland, kommuneoverlege Johan Unhammer, kommunalsjef skole og barnehage, Geir Bruli og enhetsleder barnehage, Solfrid E. Eiesland, intervjuet.

I tillegg til at kommunen ikke har tilstrekkelig internkontroll, påpeker Fylkesmannen at kommunens godkjennings-og tilsynsordning ikke følger forskriftens krav. Begge forhold karakteriseres som brudd på folkehelseloven.

Kommunen har fått frist til 30. september til å gi en tilbakemelding på hvilke tiltak som skal gjøres for å rette lovbruddet. Fylkesmannen ønsker også et eksempel på endring av praksis. Kommunen må også fremlegge en tidsplan for retting av lovbrudd.