Det er avdekket et brudd på regelverket når det gjelder å ta hensyn til andre myndigheters vilkår i vurderingen av om barnehagemyndigheten skal godkjenne barnehagen.

- I godkjenningen fra Arbeidstilsynet er det med hjemmel i arbeidsmiljøloven gitt samtykke til planene med vilkår. Vilkåret som omhandler ventilasjon og som sier at bygget ikke kan tas i bruk før ventilasjonsanlegget er montert, innmålt og godkjent, er ikke tatt med i vurderingen til barnehagemyndigheten. Dette skulle ha vært med i kommunens vurdering i godkjenningsvedtaket, skriver Fylkesmannen i sin foreløpige tilsynsrapport.

– Vi regner med at ventilasjonsanlegget var på plass ved oppstart, men likevel burde dette vilkåret som var stilt av Arbeidstilsynet vært med i vurderingen, står det å lese videre.

Fylkesmannen konkluderer med det at Kvinesdal kommune ikke har i tilstrekkelig grad tatt hensyn til andre myndigheters vilkår i sin vurdering av om barnehagemyndigheten skal godkjenne barnehagen. Oversendelsen av den foreløpige rapporten er et varsel om at det er pålegg som er aktuelle å vedta etter utløpet av rettefristen i endelig tilsynsrapport.