Det kommer frem av en tilsynsrapport etter at Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har gjennomført tilsyn.

Tilsynet ble gjennomført fra 4. juni til 6. juni i år som en del av et landsomfattende tilsyn initiert av Statens helsetilsyn.

Det ble undersøkt om kommunen sørger for at kommunale tjenester til personer med samtidig rusmiddelproblemer og psykisk lidelse, såkalt ROP-brukere, blir utført i samsvar med aktuelle lovkrav slik at brukerne er sikret gode og trygge tjenester.

– Kvinesdal kommune sikrer ikke systematisk kartlegging og journalføring av ROP-brukernes helhetlige situasjon og mulige behov for tjenester, er Fylkesmannens konklusjon etter tilsynet.

Kvinesdal kommune sikrer ikke systematisk kartlegging og journalføring av ROP-brukernes helhetlige situasjon og mulige behov for tjenester

Fylkesmannen påpeker at dette er brudd på helse- og omsorgstjenesteloven § 39 og § 40, forvaltningsloven § 17, samt forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten § 6, § 7, § 8 og § 9.

– Ledelsen følger med på tjenesten via møter og stikkprøver i journal- og dokumentasjonskontroll. Funn i tilsynet viser behov for at ledelsen skal forbedre og implementere nødvendige prosedyrer fro å rette opp og forebygge overtredelse av helse- og omsorgslovgivningen, heter det i tilsynsrapporten.

Fylkesmannen ber om en plan for kommunens oppfølging for retting av lovbrudd.