Mannen er også fradømt retten til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt i halvannet år. Betaler han ikke boten, må han sone 30 dager i fengsel.

Straffen er som foreslått av påtalemyndigheten. Dommen er avsagt som såkalt tilståelsesdom. Dette på bakgrunn av at siktede avga uforbeholden tilståelse i retten og at han samtykket til en slik domsslutning. Riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysningene i saken, blant annet resultatet av blodprøveanalys, anmeldelse og illustrasjonsmappe.

Promillegrensen til sjøs er på 0,8 promille. 26-åringens promille ble målt til 1,19 etter båtkjøringen som skjedde ved 02-tiden natt til lørdag 27. juli i fjor.

– I skjerpende retning pekes det på at det ble kjørt med promille i bek mørke med flere passasjerer i båten og med relativt høy hastighet nær land - innseilingen til Feda småbåthavn, skriver dommer i saken, sorenskriver Tor Tønnessen i dommen.

Det opplyses i dommen at en av passasjerene mistet bevisstheten og ble innlagt på sykehus til dagen etter. Kvinnen fikk skade på ti tenner framme i under- og overkjeven.

Siktede selv slo ansiktet mot vindskjermen i båten og måtte sy tre sting i haka. I tillegg fikk en annen passasjer kutt ved høyre øye som ikke ble behandlet av lege.

Det ble slått hull i båtens skrog slik at båten tok inn vann, fremgår det av dommen.

– Kjøringen hadde et stort skadepotensiale som materialiserte seg ved de skader som er beskrevet, skriver dommer Tønnessen.

Mannens uforbeholdne tilståelse er vektlagt i formildende retning.