Ifølge tiltalebeslutningene som er tatt ut av statsadvokat Leif Aleksandersen ved Agder statsadvokatembeter ble bilene antent ved 05-tiden den aktuelle natten.

Bensin og rakett

De tre unge mennene er alle tiltalt for å ha helt ut rundt 1,5 liter bensin på asfalten like bak en bil som stod parkert, for deretter å sette for på en rakett som ble kastet mot denne bensinen.

Drivstoffet ble antent og det oppstod en eksplosjon som førte til at ilden spredte seg til flere biler som stod parkert på utsiden av bilforretningen. Også en kontainer der det ble oppbevart dekk ble antent.

Tre 23 år gamle kvindøler er tiltalt for å ha tent på bilene som ble totalskadet i brann ved Åmot Bil AS natt til 3. mars i fjor. Foto: Stine Grønolen

900.058 kroner

Det oppstod omfattende skade både på biler, kontainer og bygget til Åmot Bil AS. Totalt er skadene takser til 900.058 kroner.

Det er varslet påstand om erstatning på dette beløpet til Gjensidige Forsikring, samt på 10.000 kroner som egenandelen kostet for Åmot Bil AS.

Totalt 17 biler ble skadet i brannen, flesteparten av dem var totalskadet.

Ikke kjent av politiet

Da de tre 24-åringen ble siktet i april i fjor, ble det opplyst at de ikke er kjent for politiet fra før.

– Siktelsene kommer som følge av den tekniske og taktiske etterforskningen som politiet har utført i tiden etter brannen, uttalte politibetjent Siv Tveit til Kvinesdal24 den gang.

– De har alle tre i avhør knyttet seg til forholdet, men med noe forskjellige roller, uttalte Tveit videre.

Statsadvokat Leif Aleksanderen viser til aktor i saken, politiadvokat Berit Woxen for kommentarer til tiltalebeslutningene fra påtalemyndigheten. Kvinesdal24 har foreløpig ikke lyktes i få kontakt med henne.

Straffesaken mot de tre kvindølene er berammet onsdag 15. april i Lister tingrett. Deres forsvarere er advokatene Berit Therese Knudsen, Bjørge Usterud Tveito og Kjetil Hauan Andersen. Det er satt av en dag til saken med sorenskriver Tor Tønnessen som rettens administrator.