Da 43-åringen ble pågrepet i Lyngdal 19. februar i fjor, svarte han med å sparke politistudenten i brystkassen. Han forsøkte senere å skalle mannen, men politistudenten avverget dette. 43-åringen sparket senere mannen en gang til i brystkassen. Han kom også med trusler og forsøk på vold mot andre politibetjenter på vei inn til arresten. Han skal blant annet ha sagt «vi har noe uoppgjort, bare vent til vi møtes igjen». Under transporten sparket han i tillegg gjentatt ganger i i bakdøra på politibilen og påførte skader for 2.500 kroner. Politiet fant også fire pilleglass - totalt 120 tabletter - med Xanax på mannen denne dagen.

Da saken var oppe til behandling i Lister tingrett mandag, tok de også stilling til et forhold på legekontoret i Kvinesdal 6. august i fjor. Da skal han ha oppført seg aggressivt mot en lege som ikke ønsket å skrive ut morfin. Legen ble så skremt at han trykket på alarmen og tre kolleger kom til. 43-åringen stjal også en sekspakning med øl fra Rema 1000 i løpet av fjoråret, ifølge tingretten.

For alle disse forholdene har retten kommet fram til at passende straff er 90 dager fengsel. Han må også betale for skadene på politibilen på 2.500 kroner og saksomkostninger på 2.000 kroner.