– Vi beklager glippen at det ikke er fanget opp «Forskrift om tiltak som krever tillatelse fra Kystverket». Søknaden ble derfor oversendt kommunen først. Søknaden stiles nå til kystverket, skriver daglig leder Magne Ø. Skoland i arkitektfirmaet Arkit AS som fronter søknaden på vegne av Kvinesdal kommune.

Søknaden er sendt til Kystverkets regionkontor Sørøst.

Kvinesdal kommunestyre har gitt klarsignal til å planlegge gangbro på Feda for å knytte sammen Sande med Feda Småbåthavn. Kommunen har utarbeidet brotegninger og dannet grunnlag for søknadsprosessen.

Ifølge Arkit AS er det avholdt møter og kartlagt dagens båter og nausthøyder for å se på behovet for seilingshøyde. Denne høyden er nå prosjektert til fire og en halv meter over normalvannstanden.

Ifølge Skoland blir ikke seilingsleden berørt.

– Det søkes herved om oppføring av denne gangbroen over elvemunningen ved Feda. Den skal føres opp på eksisterende fundamenter fra gamle broen på E39, skriver Arkits daglige leder i søknaden.

Arkitektfirmaet har forsøkt å innhente noen klare retningslinjer på hvem som regnes som berørte parter etter etter Havne- og Farvannsloven, uten å lykkes. Varsling er derfor foretatt i forskjellige former: Per brev til Feda Grendeutvalg og Kvinesdal Småbåtforening, gjennom to annonseinnrykk i avisen Agder, samt annonse på Arkits egen hjemmeside på Internett.

Innen fristen er det kommet inn merknader fra tre parter. Disse uttalelsene er oversendt Kystverket sammen med søknaden. En felles vurdering av alle merknadene er og utarbeidet og vedlagt.

Fylkeskonservatoren har kommet med en uttalelse angående broens høyde. Det fremkommer av denne at det kan være muligheter for seilingshøyde på fire og en halv meter uten at det vil ødelegge for bygningsmiljøet.