– Jeg kom hit for å ta løyperekorden på 34.26, det var det som var målet mitt. Jeg er godt fornøyd med at jeg klarte deg også, smiler Kristian Tjørnhom, som løp inn på 33.12.

HER finner du alle resultatene fra årets Farsund Maraton.

22-åringen fra Kvinesdal satser stort på friidretten og vant tidligere i år sin første NM-tittel på seniornivå i sprintstafett sammen med makkeren Eirik Udø Pedersen. Så at Tjørnhom skulle vinne mila på Farsund Maraton kom ikke som et stort sjokk på noen. Heller ikke på Andreas Mathingsdal Pedersen, som løp inn til andreplass. Det var hans løyperekord på 34.26 som røk lørdag.

– Jeg visste allerede da jeg så startlisten at han kom til å vinne og at han kom til å ta løyperekorden. Han er suveren og blant de beste i Norge. Selv syntes jeg det var grusom å løpe i dag. Det var så varmt så jeg hadde bare et gir.

Andreas Mathingsdal Pedersen hadde løyperekorden på mila i Farsund Maraton før Kristian Tjørnhom overtok den lørdag.

Løp feil

Tjørnhoms tid på 33.12 er enda mer imponerende med tanke på at han løp feil midt i løypa.

– Jeg tapte 20 sekunder i hvert fall, men sånn er det bare. Jeg skal ikke bruke det som noen unnskyldning. Det var moro å løpe her i Farsund og få vist meg litt fram i Lister også. Vanligvis løper jeg jo bare i Oslo eller i utlandet, så dette var gøy.

Det var moro å løpe her i Farsund og få vist meg litt fram i Lister også.

22-åringens far, Tore Tjørnhom, ble nummer to på halvmaraton-distansen, som ble vunnet av Bjørnar Slettevåg på tiden 1.22,21 .

– Vi bor i Oslo og har valgt å ta en familietur til Sørlandet. I morgen skal vi til Dyreparken. Datteren min løp barneløpet tidligere i dag og så løp jeg nå, sier Slettevåg til Lister.

Bjørnar Slettevåg (t.v.) og Tore Tjørnhom tok første- og andreplass i halvmaraton-distansen.

Klarte målsettingen

Vinner av helmaraton var Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord, som løp inn på tiden 2.44,55.

– Målet mitt var å komme under to timer og 45 minutter. Det klarte jeg, så jeg er strålende fornøyd. Nå blir ikke det mer helmaraton på meg de neste to årene, tror jeg, ler han.

Bjørnar Slettevåg ble vinner av helmaraton-distansen.

Ingrid Dagny Saanum var raskeste kvinne på helmaraton. Hun løp på 3.12,26.

Deltakerantallet gikk ned

Farsund Maraton samlet totalt 515 løpere, ifølge Frank Johansen i arrangementskomiteen.

– Vi må være så ærlige å si at vi hadde håpet på minst 100 til. For tre dager hadde vi i underkant av 300 påmeldte, det hadde ført til underskudd. Nå tror jeg vi går i pluss.

For tre dager hadde vi i underkant av 300 påmeldte, det hadde ført til underskudd.

– Og det blir løp til neste år også?

– Vi skal ha et evalueringsmøte og så får vi se.