– Det var veldig gøy dette, sier kvindølen til Lister24.

Sammen med makker Erik Udø Pedersen, var Tjørnhom, som løper for Kristiansand løpeklubb, favoritter på søndagens stafett. Denne er lagt opp som sprintstafetten på ski, der hver deltaker løper en en kilometer lang løype tre ganger. Tjørnhom løp den første, tredje og femte etappen, mens Udø Pedesen løp andre, fjerde og siste.

– Erik har løpt denne stafetten tidligere, i tillegg til at vi regnet han som raskere enn meg dersom det skulle bli et spurtoppgjør. Heldigvis klarte vi tidlig å opparbeide oss et forsprang på konkurrentene, slik at han ikke trengte å bruke ekstra krefter på oppløpssiden, sier Tjørnhom.

Selv om det ble litt tungt mot slutten på lørdag, viste løpene i helgen at arbeidet jeg har lagt ned i vinter har vært bra

Udø Pedersen krysset mållinjen hele ti sekunder foran laget til Bergensklubben Gular ,som tok sølvet. Bronsen gikk til IL Gneist.

Lørdag ble Tjørnhom nummer seks på den individuelle tre-kilometeren under mesterskapet, som denne helgen har foregått på Osterøy i Hordaland. Kvindølen tok tidlig tet i løpet, og ledet feltet ved passering etter en kilometer. Da løperne la ut på den siste kilometeren dro Tjørnhom fortsatt på feltet, like foran klubbkameraten Udø Pedersen.

Ifølge meldingene fikk Tjørnhom det tungt på den siste kilometeren, og måtte ta til takke med 6.plassen. Gullet gikk til Udø Pedersen, som satte konkurrentene på plass da han rykket til i den siste stigningen.

– Selv om det ble litt tungt mot slutten på lørdag, viste løpene i helgen at arbeidet jeg har lagt ned i vinter har vært bra. Neste løp for meg blir Sentrumsløpet i Oslo 21. april. Der håper jeg å løper under 30 minutter på ti-kilometeren, forteller han.