Det sier Kristian Tjørnhom etter at viste seg suveren under Mandalsløpet lørdag.

Med tiden 14.57 på 4,8-kilometeren og 31.55 på den dobbelte distansen, ble Tjørhom nemlig den store forgrunnsfiguren under løpsfesten i Furulunden utenfor Mandal sentrum. Han er den første som har vunnet begge distansene i løpet, som alt i alt samlet 85 deltagere.

– Jeg visste at den gamle rekorden var på 15.15, og at den var satt på 1980-tallet. For noen år siden løp Erik Udø Pedersen på 15.32. Målet mitt i dag var å slå de tidene, og helst ta løyprekorden. Det klarte jeg, opplyser Tjørnhom.

Jeg fikk tiden 31.55 og nestemann løp på 33.15, så det var suverent

Et snaut kvarter etter at Tjørnhom passerte målstreken med over 1 minutt og 43 sekunders margin til nestemann, la han like godt ut på to nye runder i den samme løypa. Tross litt melkesyre i beina, viste det seg at han også på den 9,6 kilometer lange distansen var i en klasse for seg.

– Jeg merket at jeg var litt sliten i begynnelsen av løpet, men mot slutten løp jeg bra. Når en først var i Mandal for å delta på løp, var det jo gøy å ta begge. Jeg fikk tiden 31.55 og nestemann løp på 33.15, så det var suverent, forteller han.

Jeg følte at jeg løper bra i forhold til hva jeg har fått lagt ned av arbeid i det det siste

– Hva slags svar ga de to løpene deg i dag?

– Jeg følte at jeg løper bra i forhold til hva jeg har fått lagt ned av arbeid i det det siste. Jeg har hatt gode resultater i vinter og vår i terrenget og på gateløp. Blant annet fungerte det bra på den lengste etappen under årets Holmenkollstafett. Jeg håper det vil slå ut i gode tider når vi kommer på banen i juni og juli. Det har vært mye eksamen i det siste, men jeg tror det nå vil løsne seg, sier Tjørnhom.