Det sier en blid og fornøyd 0-visjonsleder Torstein Salvesen, som vi fikk en liten prat med underveis i arrangementet.

Samarbeid

I samarbeid med 0-visjonen og FAU ved Liknes skole ble det nemlig arrangert trafikksikkerhetsdag på skolen for alle elever og foresatte mandag kveld.

I tillegg hadde Kjell Nilsen stilt lastebil og egen kompetanse til disposisjon.

Esther synes lastebilen var høy å sitte i, og innrømmet at det var vanskelig å se hva som foregikk i nærheten av styrhuset. Foto: Bjørn Hoel

Blant de som var med på dette var tidligere lærer, nå 0-visjonsleder Torstein Salvesen, som ledet quiz-stasjonen.

– Den første gruppa jeg hadde var 1. og 2. klassinger, og mange av spørsmålene var jo tekstbasert. Men jeg synes elevene svarte kjempebra, sier han.

Torstein Salvesen ledet quizen. Foto: Bjørn Hoel

Blindsoner

Og det var ikke kun enkle spørsmål som ble stilt. Ett av dem dreide seg nemlig om blindsoner, fra en lastebilsjåførs synsvinkel.

Dette med blindsoner ble også fysisk fremvist midt på skolegårdsplassen, hvor elevene også fikk prøve å se hvordan er å sitte i styrhuset på en slik doning.

– Jeg synes det var veldig høy, og jeg kan godt forstå at sjåførene ikke ser så godt alt som foregår rett utenfor, svarer eleven Esther da vi spør henne hvordan det var.

0-visjonsleder Torstein Salvesen roste Kvinesdal, som tar trafikksikkerhet på alvor i alle eldd. Foto: Bjørn Hoel

– Passe fornøyd

Den som styrte det hele var rektor Bjørn Arild Frestad.

– Av 283 elever var det mellom 60- og 70 som kom. Det er jeg sånn passe fornøyd med. Det kunne gjerne ha kommet noen flere. Dette er jo FAU sitt arrangement, og det er første gang de har fått det til på den måten. Men det ligger jo inne i planen at vi skal ha fokus på trafikksikkerhet, sier han og fortsetter:

– Det er kjempebra at 0-visjonen stiller, saniteten og ikke minst Kjell Nilsen som er her med lastebil.

Elevene ble inndelt i sine respektive klassetrinn, og som etter hvert ble delt inn i tre grupper, som besøkte hver sin stasjon, og alle skulle innom alle stasjonene. I tillegg til quizen og blindsoner var det en gruppe som hadde fokus på refleks.

Da vi spurte eleven Mathias Marthisen om hva han husket best, etter å ha vært innom alle tre stasjonene var det nettopp hvor viktig det er å bruke refleks.

Mathias Marthinsen understreket viktigheten av å bruke refleks. Foto: Bjørn Hoel

Det er kjempeviktig at barna begynner tidlig med å få denne informasjonen.

Blant de frivillige som var med var tungtransportsjåfør Asbjørn Bragstad.

– Det er kjempeviktig at barna begynner tidlig med å få denne informasjonen. Barn tenker jo gjerne ikke på hva sjåfører ser i lyskryss for eksempel. Det er jo også derfor man har alle disse speilene på en lastebil, slik at man får sett best mulig. Men man får ikke med seg alt. Det er det viktig at barna får forståelse for dette så tidlig som mulig, sier Bragstad.

I tillegg til at det fornuftige som ble sagt og gjort denne kvelden på Liknes skole fikk alle som ønsket det kakao, kaffe og noe å bite i. Akkurat det var det flere enn elevene som satt pris på. Arrangementet foregikk tross alt ute i skolegården, en småkjølig januardag.

Rektor Bjørn Arild Frestad var fornøyd med elevenes innsats, men bare passe fornøyd med antall fremmøtte. Foto: Bjørn Hoel