Ifølge Sindland var det mellom 250 og 260 deltakere, omtrent det samme som ifjor, men en del færre enn de foregående årene.

– Jeg har også fått mange positive tilbakemeldinger. Det kan nesten ikke bli bedre tur-vær, for å si det sånn. Det har heller ikke vært noen alvorlige hendelser, bare noe småtteri som overtråkk og noen skrubbsår, men det må en regne med, sier han.

Han trekker spesielt fram været, ikke kun fordi det var mye sol.

– Det var stort sett sol, men på slutten ble det litt overskyet. Men det er bra når man skal komme seg til opp Knaben, fastslår han.

Jeg har også fått mange positive tilbakemeldinger

Jan Gunnar Eriksen deler ut tags før løpet begynner og som viser hvilken pulje man hører til i. Det var fire puljer. Foto: Rolf Kristoffersen
Tor Ole Solberg gjør klar syklene til datteren Thea og venninnen Thea Martine Konsmo. Foto: Rolf Kristoffersen

Alle vinnere

Arrangementet fra Hav til hei er ingen konkurranse i tradisjonell forstand. Her er alle som deltar vinnere over seg selv.

– Deltakerne ble delt inn i fire puljer, som startet med en halv times mellomrom. De første startet klokka 07.00 lørdag. De sprekeste startet sist, klokka 09.00, sier han.

At Hav til hei kolliderte med Farsund Maraton og andre arrangement mener Sindland medførte at man «mistet» en del deltakere. Det samme skjedde året før. Tidligere, når ikke Hav til hei har kollidert med Farsund Maraton, og andre arrangement så har antallet ligget på pluss minus 400.

Deltakerne ble delt inn i fire puljer

Johnny Høiland klar for start. Foto: Rolf Kristoffersen
Denne gjengen står klar på Kleiven for å servere deltagerne. Foto: Bjørn Hoel
Endelig var disse to i mål på Knaben. Foto: Rolf Kristoffersen
Spreke folk på rulleski. Foto: Rolf Kristoffersen

– Vært i dialog

– Ikke misforstå meg. Jeg synes Farsund Maraton er et veldig bra tiltak. Men jeg skulle ønske at det ikke ble lagt til samme helg som oss. I tillegg så har det vært sykkelrittet Kristiansand-Hovden, sier Sindland og fortsetter:

– Jeg har vært i dialog med arrangørene av Farsund Maraton, og foreslått for dem at de kunne lagt arrangement sitt til første halvdel av mai. På den tiden skjer det heller ikke så mye annet. Det er vår og fint i Farsund. Dette kunne også vi gjort, men på den årstiden kan det faktisk være is og snø på Knaben, sier han.

Jeg har vært i dialog med arrangørene av Farsund Maraton