– Vi har alltid arrangert dette helgen etter 17. mai, og vi har spilt inn for Farsund Maraton at de kunne lagt sitt arrangement til en annen helg, for eksempel tidlig i mai slik det kan bli et lite opphold mellom arrangementene. Det er nok de som kunne tenkt seg å være med på begge arrangementene, og da er det dumt at de må velge bort det ene. Vi burde heller vært et supplement fremfor en konkurrent til hverandre. Det tror jeg begge hadde vært tjent med. Da kunne flere fra vårt område vært med på maraton samtidig som flere fra Farsund/ Lista kunne vært med på «hav til hei», sier primus motor Olav Sindland.

Vi burde heller vært et supplement fremfor en konkurrent til hverandre. Det tror jeg begge hadde vært tjent med.

Farsund Maraton arrangeres for sjuende gang lørdag 25. mai. Foto: Lars Erik Larsen

– Ta kontakt

Også i Farsund, hvor Farsund Maraton lørdag arrangeres for sjuende gang, synes man det er synd at disse to arrangementene kolliderer. Nå ønsker de å ta kontakt med dem for fremtidige arrangementer.

– Vi har arrangert Farsund Maraton siste helgen i mai i mange år mens de har variert mer. Når maraton er over, kanskje er over sommeren, så må vi ta kontakt med «fra hav til hei» og høre hva de tenker. Selv om «Fra hav til hei» er et litt annet konsept, så er det er dumt for oss begge at dette kolliderer. Med 30 til 60 personer fra Farsund som også kunne tenkt seg å delta på «hav til hei», så er det en del. Samtidig er det sikkert også kvindøler som kunne tenkt seg å delta på Farsund maraton, sier Hans Kristian «Kissan» Eilertsen.

Selv om «Fra hav til hei» er et litt annet konsept, så er det er dumt for oss begge at dette kolliderer.

Påmelding

Det 71 kilometer lange rittet fra Feda til Knaben ble første gang arrangert i 2008. Mens Farsund Maraton har hatt en liten økning i påmeldingen, er påmeldingen i Kvinesdal på nivå med fjoråret.

– Vi ser frem til «fra hav til hei» med stor spenning og glede, og foreløpig ser værmeldingen bra ut hvor det ligger an til å bli tørt og fint. Påmeldingen er avsluttet, og i forhold til antall deltakere, så har vi godt og vel 250 påmeldte. Det er like mye som i fjor, og er noe vi er godt fornøyd med. Samtidig er det litt ned fra toppåret hvor vi hadde 446 deltakere, sier Sindland.