Dette fremgår i rådmannens innstilling i forkant av kommunestyremøte onsdag 20. november, hvor han anbefaler at kommunestyret står på Buheii-vedtaket. Da skal det nye kommunestyret i Kvinesdal blant annet behandle innbyggerforslaget fra Bevar Heiane, som krever ny behandling av Buheii vindkraftverk. Bevar Heiane hadde i den forbindelse samlet inn mer enn 300 underskrifter, som bidro til å tilfredsstille kravet om at saken kunne tas opp på nytt.

I rådmannens forslag til vedtak står det riktignok at kommunestyret mener at innbyggerforslaget oppfyller vilkårene i kommuneloven § 39 a, og at forslaget tas opp til behandling.

– Vi velger å respektere konsesjonsvedtaket, men har noen punkter som vi ber om at blir fulgt opp. Resultatene i støyrapporten må gjennomgås av et uavhengig fagmiljø, det må installeres radarstyrte hinderlys for å dempe visuelle virkninger og fyllinger og skråner må kles med et godt jordlag for å sikre at beitedyr ikke blir skadet, står det i rådmannens innstilling.

Kort oppsummert mener Bevar Heiane at de foreliggende planene ikke er i samsvar med konsesjonen.

Kommunen mottok for en tid tilbake et innbyggerforslag fra Bevar Heiane med krav om ny kommunal behandling av Buheii vindkraftverk. I forslaget heter det blant annet:

«Vi vil i dette brevet be Kvinesdal kommunestyre behandle på nytt sitt syn på saken, herunder MTA-planen og hele prosjektet, slik det nå fremstår. Kommunen vil fortsatt ha mulighet til å forhindre gjennomføring av planene. De nå foreliggende planer avviker nemlig sterkt fra det som fremgår av konsesjonen 17. september 2015 og OEDs vedtak 16. november 2017... Vårt hovedsyn er at kommunen ikke kan være bundet av sitt opprinnelige positive syn på vindkraftplanene, når disse nå er endret i vesentlig grad og kommunen har fått nytt innsyn i skadevirkningene. Det er videre nylig påvist, at flere av konsekvensutredningene som NVE har lagt til grunn, ikke holder nødvendig faglig mål».