– Det har blitt veldig bra her. Vi har egentlig sagt at vi skal dra hit annethvert år, men ungene maser slik at vi må reise hit hvert år. I tillegg er jeg vokst opp med å reise hit. Nå har de også utarbeidet området, hvor de blant annet har planert ut slik at for oss som reiser med telt, så er det enda bedre enn noen gang, sier Elise Lunde.

Hun har tatt turen til Sarons dal sammen med barna og en rekke andre familier fra Hommersåk i Sandnes. Her har hun vært også tidligere, og har blitt veldig glad i stedet. Lørdag kveld åpnet også den hallen, som de så frem til å få komme inn i.

– Den nye hallen er vi veldig spent på. Jeg har ikke vært inne og sett ennå, men bare uteområdet har blitt kjempeforbedret. Vi gleder oss til å sitte i litt gode stoler på møter og sånt. Tidligere har det jo vært rundt 40 år gamle benker som har vært litt harde å sitte på, så nå blir det økt komfort, sier Lunde.

Oversiktsbilde over en del av campingplassen. Ved 14-tiden lørdag var det mange som var på plass. Foto: Olav Hoel
Mange utnyttet muligheten til et bad i elva. Foto: Olav Hoel

– 20 familier fra Hommersåk

De kom på fredag og blir værende frem til lørdag 21. juli. I løpet av den kommende uken blir det både bading og lek i tillegg til å delta på diverse aktiviteter.

– Jeg tror vi er rundt 20 familier fra Hommersåk som reiser sammen, og som bor i telt og campingvogner, og vi har et veldig godt fellesskap sammen med de vi reiser med. I tillegg blir vi kjent med nye, og ungene har alltid noen å være med, sier Lunde.

– Hvilke forventninger har du til åpningen her i kveld?

– Jeg forventer at det blir veldig bra, med mye bra musikk og åndelig mat hvor vi hører mye om Gud og Jesus, og at det skal bli godt sted å være. Dette stedet er også veldig barnevennlig, med lagt til rette for møter for ungene samtidig som vi voksne får møter inne i hallen. Også på dagtid får vi voksne lov til å gå på ting mens ungene får være på et kjempebra barneopplegg, sier Lunde.

Første telttur

En annen som hadde tatt med seg familien på telttur i Sarons Dal i forbindelse med sommerstevnet er Robert Larsen, som opprinnelig er kvindøl, men som i dag bor i Lyngdal.

– Vi gjør dette opprinnelig for at ungene skal kunne gå på leir og delta på aktivitetene som er her, og kommer i utgangspunktet til å bo i telt her hele uken. Samtidig er det første gang vi reiser på telttur, så om vi ikke skulle få sove, så er det ikke verre enn at vi kan reise hjem og heller komme tilbake på dagen, sier Larsen.

Familien Larsen bor i Lyngdal, og ser frem til campinglivet og sommerstevnet i Sarons Dal. Fra venstre: Anastasiya Savchuk, Celin Larsen, Lena Larsen, Trym Larsen og Robert Larsen. Foto: Olav Hoel

Han er på mange måter vokst opp i Sarons Dal, og nå ønsker han å videreføre noe av dette til barna sine.

– Det er viktig at de kan få oppleve vennskap og treffe nye venner og kontakter samtidig som de kommer under en god forkynnelse om Jesus, og bli bevisst på det livet fra de er små. Her er det gode rammer med bra aktiviteter. I tillegg har vi fått besøk av Anastasiya Savchuk fra Ukraina, som er søskenbarnet til barna våre, og som har begynt å lære seg litt norsk. Her får hun også mulighet til å treffe andre nordmenn og utvikle språket ennå mer, sier Larsen.

– Hvordan ser dere frem til å være med på åpningen av den nye hallen?

– Det blir veldig spennende å se hvordan det har blitt der inne, sier Lena Larsen.

– Men jeg tror det blir veldig bra. Utfra de ryktene jeg har hørt, så tror jeg det blir veldig bra, avslutter Robert Larsen

Familien Larsen bor i Lyngdal, og ser frem til campinglivet og sommerstevnet i Sarons Dal. Fra venstre: Anastasiya Savchuk, Celin Larsen, Lena Larsen, Trym Larsen og Robert Larsen. Foto: Olav Hoel