Det nærmer seg det tradisjonsrike Sommerstevnet ved Sarons dal, som starter 14. juli og varer til 22. juli. Det er det misjonsorganisasjonen Troens Bevis som står bak, hvor det rigges til alt fra underholdning og konserter, til møter og åndelig inspirasjon.

Gjennom solidaritetsdagen håper Dina-stiftelsen å få inn mest mulig støtte slik at de kan hjelpe enda flere. Foto: Malene Sørensen Lundberg

PÅ DEN SISTE dagen rigges det opp til solidaritetsdagen. Det er i regi av Dina-stiftelsen, hvor man setter fokus på nettopp solidaritet og støtte.

– Dette blir det tredje året vi har en Dina-konsert, som vi kaller det. Da er det Dina-stiftelsen som får den kvelden, og vi arrangerer en konsert hvor det samles inn til de voldtatte jentene og barna som vi hjelper hver dag. Og vi prøver å få nye partnere og slik. Cluet er jo å få tak i mest mulig slik at vi kan hjelpe enda flere, forteller Jan Aril Edvardsen Moi, som jobber opp mot Solidaritetsdagen 22. juli.

I tillegg til konserten og taler, er Barnas Dag en del av opplegget hvor det blir aktiviteter, ansiktsmaling og klatreskog.

Denne uken jobbes det for fullt for å ferdigstille hallen. 3.000 stoler skal monteres fast, og det krever en god del arbeidstimer. De har derfor etterspurt dugnad.

Her er Rune Edvardsen med Dina i 2003. Foto: Dina-stiftelsen

RUNE EDVARSEN, leder for Troens Bevis og Dina-stiftelsen, forteller at de på Solidaritetsdagen ønsker å presentere alle som har vært med å støtte opp om stiftelsen. Og deriblant én spesiell person; nemlig Dina.

– Dina var jo den første jenta jeg fant i Kongo som var utsatt for voldtekt. Hun er med på solidaritetsdagen, forteller Edvardsen.

Han tror hun vil erfare at hun allerede har mange venner som hun hittil ikke har møtt. Og Dinas besøk i Sarons Dal i Kvinesdal er temmelig spesielt.

– Hun har aldri vært utenfor Afrika før, så dette blir en helt annen verden for henne. Hun er jo en jente fra et enkelt sted.

Dina kommer til Sarons Dal i Kvinesdal for å snakke om sitt liv og fremtid under Solidaritetsdagen 22. juli. Foto: Dina-stiftelsen
Dina kommer til Sarons Dal i Kvinesdal for å snakke om sitt liv og fremtid under Solidaritetsdagen 22. juli. Foto: Dina-stiftelsen

I DAG ER Dina 20 år og bor fremdeles på senteret ved Dina-stiftelsen. I tillegg til å studere jobber hun også delvis på senteret.

På Solidaritetsdagen vil hun fortelle om sitt liv og hvordan hun ser på fremtiden etter å ha blitt hjulpet av venner fra Norge.

– Det kommer også mange artister som hyller solidaritet, og denne dagen skal vi komme sammen og minnes om de viktige verdiene, sier Edvardsen.