– Det blir en ny vri på sommeren, men dette gleder vi oss til, sier Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis i en utsendt pressemelding.

Som Kvinesdal24/ Lister meldte allerede 5. mai, satser Troens Bevis på mye aktivitet i Sarons Dal, til tross for begrensningene som koronapandemien setter.

Det blir en ny vri på sommeren, men dette gleder vi oss til.

Ledelsen i Sarons Dal har ventet spent på de oppdaterte korona-reglene for å kunne ta konkrete avgjørelser angående sommermånedene i Sarons Dal. Med de nye reglene er det nå mulig å ha både stevne i juli og åpen campingplass hele sommeren, med en ny vri.

Sommerstevnet i Sarons Dal har vært et fast innslag siden 1964, med flere tusen besøkende fra store deler av landet. Rune Edvardsen ser heller ikke bort ifra at denne sommeren også er en anledning til å tenke nytt. Han gjentar det stevneleder Sten Sørensen uttalte til Kvinesdal24 for en snau uke siden.

– Vi tenker på å åpne campingplassen 1. juni og holde åpent ut i august. I hele denne perioden blir det små arrangementer etter hva som myndighetene tillater, forklarer han i pressemeldingen.

Hele juli

Sommerstevnet forlenges dermed fra 10 dager til hele juli, med ukentlig fokus på forskjellige talere.

– Da tenker vi at vi unngår de helt store samlingene på en gang, og at folk kommer for å delta på det som passer dem, uttaler Edvardsen.

Samlingene blir først og fremst i helgene, og litt i løpet av uken.

Opplegget blir også fordelt på både innendørs og utendørs samlinger. Nytt i år er blant annet en utendørs scene som også kan bli brukt for mer sosiale settinger utover kveldene.

– Vi har allerede klart å få på plass en familie uke med egen Youthcamp siste uke av juni. Ellers begynner Sommerstevnet første uke i juli, presiserer han.

Stevneledelsen har også fått på plass barne- og voksen camp med forholdsvis Jarle Waldemar og Viggo Klausen i begynnelsen av juli.

Da blir det «Alle sammen møter», med fokus på hele familien. Dette er med og erstatter de tradisjonelle barne- og ungdomsplanetene som blir avlyst i sommer.

I tillegg har Egil Svartdal bekreftet at han kommer andre helgen i juli.

Påmelding

For å overholde regelen om å ikke ha større samlinger enn tillatt, blir det daglige påmeldinger for samlingene over mobil.

– Det er ikke verre enn at vi kan kjøre møtene eller samlingene to ganger, om etterspørselen tilsier det, forsikrer Rune Edvardsen.

Det er ikke verre enn at vi kan kjøre møtene eller samlingene to ganger, om etterspørselen tilsier det.

Ellers åpner campingområdet allerede i juni med ett arrangement hver helg for campingjestene på området.

– Da kan det være alt fra en konsert med en lokal country helt til Rune Edvardsen med band på den nye utendørsscenen, opplyser Rune Heimvoll, daglig leder for Sarons Dal arena og med ansvar for utendørsområdet.

Han forsikrer at campingen blir åpent for alle, både stevnegjester og andre som vil feriere i Kvinesdal og Sarons Dal.

– Også åpner vi det vi kan, som badeanlegg og sanitær anlegg, alt etter hva kommunelegen og smittevernleder tillater, forsikrer Heimvoll.