Nærmere 500 forhåndsbilletter var solgt og det var forventet minst 1.000 publikummere på familieteateret i den største konsert- og konferansearenaen på Sørlandet.

– Mange barn hadde gledet seg. Endelig skulle det bli mulig å hilse på alle de kjente og kjære figurene i Vennebyen helt her sør i landet. Men koronaviruset satte dessverre en effektiv stopper for det, sier administrativ leder Glenn Tønnessen ved Troens Bevis.

Mange barn hadde gledet seg

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gikk tirsdag kveld ut med anbefaling om at innendørsarrangementer med mer enn 500 deltakere avlyses eller flyttes.

– Onsdag ettermiddag bestemte kriseledelsen i Kvinesdal kommune, med henvisning til Folkehelseinstituttet, at arrangementet Vennebyen må avlyses eller utsettes, så da var det kroken på døra, opplyser Tønnessen, og sier videre:

– Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet, ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementet, samt etterpå i lokalsamfunnet der deltagere returnerer hjem. Dette er grunnlaget for beslutningene som er gjort. Vi vil senere ta stilling til om Vennebyen skal settes opp ved en senere anledning.

Vi vil senere ta stilling til om Vennebyen skal settes opp ved en senere anledning.