Det skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg meldte meg ut i stillhet rett etter at KrF gikk inn i regjeringen. Jeg trodde på Hareides visjon for et fremtidig KrF, skriver Edvardsen i en melding til Fædrelandsvennen.

Da partiets retningsvalg pågikk var det, i følge avisen, flere sentrale KrF-ere fra Agder som, i et leserbrev, ga sin støtte til daværende partileder Knut Arild Hareides ønske om et tettere samarbeid med venstresiden i norsk politikk. Istedenfor ble det, på partiets landsstyremøte, flertall for å gå inn i dagens regjering bestående av Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet.

På spørsmål om hva han synes om KrFs innsats i regjering, så har Edvardsen overfor Fædrelandsvennen ingen kommentarer.

Fylkesleder i Agder KrF og Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug synes det er synd at medlemmer har meldt seg ut. Foto: Bjørn Hoel

En del av grunnen til den drastiske nedgangen i medlemstall skal, i følge Fædrelandsvennen, være opprydning i medlemslistene. Men fylkesleder og Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug røper at de har mistet medlemmer de gjerne skulle hatt med videre.

– Vi trenger de synspunktene videre. Jeg oppfatter reaksjonene mer som et signal om hvordan man opplever KrF sentralt. Da er det viktig at folk ikke går til det skrittet å melde seg ut, men at de bidrar inn i organisasjonen. Og så skal vi ta de signalene videre, sier Kvinlaug til Fædrelandsvennen.

Samtidig mener han KrF må tydeliggjøre det engasjementet de har for sårbare grupper.

– Det må være gjenkjennelig når vi kommuniserer det ut. Vi må legge vekt på de sakene som forener oss som parti og det må være et tydelig trykk på områder der vi løfter menneskeverdet, sier Kvinlaug til Fædrelandvennen.