Dobler bemanningen

– Lister Kompetanse har vist seg levedyktig og vi tror på å utvikle selskapet videre. Selskapet har nå økonomi til å øke bemanningen og jeg skal få en ny kollega, skriver daglig leder Hilde Strømme i en epost til Lister24.

Lister Kompetanse tilbyr desentralisert utdanning til Lister-regionen, og har ifølge Strømme over 100 studenter på ulike universitet-, høyskole- og fagskoletilbud.

– Målet vårt er å utvide virksomheten for å doble antall studieplasser og å videre sikre et tjenestetilbud av høy kvalitet, opplyser hun.

På veien dit engasjerer de nå en person i en toårig prosjektstilling. Med dette dobles bemanningen i selskapet. Styret satser på at ny medarbeider er klar over sommeren.

Målet vårt er å utvide virksomheten for å doble antall studieplasser og å videre sikre et tjenestetilbud av høy kvalitet.

Flere distriktskull

Styreleder Per Sverre Kvinlaug er svært fornøyd med at selskapet er i en positiv trend.

– Da vi fikk Lister Kompetanse inn på statsbudsjettet, åpnet det for at vi i enda større grad kan tilby våre innbyggere høyere utdanning i Lister. Samtidig kan offentlig og privat næringsliv rekruttere medarbeidere med god kompetanse, sier Kvinlaug.

Styreleder Per Sverre Kvinlaug er fornøyd med utviklingen av Lister Kompetanse. Foto: Mona Wikøren

Han forteller at samarbeidet mellom Lister-regionen og det nye Agder-fylket, som er hovedaksjonær i selskapet.

– Vi har dialog med regionene Indre- og Østre Agder for å samarbeide om å få flere distriktskull. Agder Fylkeskommune fokuserer på kompetanseheving i distriktskommunene, og styret har invitert til nærmere samarbeid ut fra Listers allsidige erfaring med desentralisert høyere utdanning.

Du kan lese mer om Lister Kompetanse her.

Vi har dialog med regionene Indre- og Østre Agder for å samarbeide om å få flere distriktskull.