Uttalelsen ble vedtatt på årsmøtet i Kvinesdal Arbeiderparti 6. februar 2020, i forbindelse med behandling av saken om ny skolebruksplan i Agder.

Ahmed Lindov, som er styreleder Kvinesdal Arbeiderparti, redegjør for bakgrunnen for den skarpe formuleringen:

– I 2020 skal skolebruksplanen for den videregående skolen i Agder opp til behandling i det nye fylkestinget i Agder.  Innenfor eksisterende skolebruksplan for Vest-Agder så er det nå bygget ny skole i Lyngdal til 150 millioner. I Farsund pågår det nå en ombygging som er prissatt til 350 millioner. Det er også bestemt å bygge en helt ny skole i Søgne til 450 millioner.  Skolene i Mandal og Byremo har de siste årene også blitt oppgradert med til sammen flere hundre millioner. Studiestedene i Flekkefjord og i Kvinesdal gjenstår og har ennå ikke fått den oppgraderingen som som gjeldende skolebruksplan har bestemt, understrekes det.

Styrelederen fremholder at Agder Arbeiderparti har gått til valg for å beholde en desentralisert videregående skolestruktur basert på nærskoleprinsippet i det nye Agder.

– Med tanke på den nye fylkeskommunens økonomi så frykter Kvinesdal Arbeiderparti at en ny skolebruksplan kan få konsekvenser for den planlagte oppgraderingen og styrkingen av studiestedene lengst vest i fylket (Flekkefjord og Kvinesdal), fortetter han.

Det blir samtidig tilføyd at i det videre arbeidet med ny skolebruksplan så er det viktig at Agder Arbeiderparti står fast på disse to prinsippene om et desentralisert skolestruktur basert på nærskole-prinsippet.