– For å være på den sikre siden og for å få tilgang til siste teknologi, vil vi søke om en forlengelse ut 2022. Men vi har som ambisjon om å være i mål innen første halvår, sier kommunikasjonsansvarlig i Statkraft, Geir Fuglseth.

At NVE har gitt grunneiere, miljøorganisasjoner og andre fullt medhold på deres innspill i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Kvinesheia, vil få lite å si for fremdriften av prosjektet, ifølge Geir Fuglseth.

– Helt naturlig

– Først og fremst så jobber vi videre med prosjektet. Svaret fra NVE kommer ikke til å få noen store konsekvenser i forhold til tidsaspektet her. Vi har allerede kommet langt med de utredninger som trengs, og ønsker å visualisere dette, i henhold til det vi har søkt om. Svarene fra NVE er helt naturlig, og er ikke overraskende, sier Fuglseth.

Først og fremst så jobber vi videre med prosjektet.

Saken er fortsatt til høring, og i følge Fuglseth er det ikke avklart om Statkraft får utsettelse med et år, til og med 2021.

– Ifølge svaret fra NVE, hvor det blant annet fremgår at dere ikke har en tilstrekkelig god MTA-plan (miljø, transport, areal), og at de mener at endringene som er foreslått krever oppdaterte konsekvensoppdateringer, så får jo Statkraft litt på pukkelen, for å si det sånn? Hva tenker du om det?

– I slike prosesser er det først nå en MTA- og detaljplan skal fremlegges i henhold til de endringene det er søkt om. Søknaden er fortsatt på høring og NVE har valgt å håndtere søknaden om økt effekt og forlengelse og behandling av MTA/detaljplan samtidig. Da vil også oppdaterte utredninger bli sendt inn, sier han og tilføyer:

MTA

– Vi har aldri kommet så langt i prosjektet at vi har MTA-plan. Nå har NVE sagt hvordan det skal gjøres, og hva innholdet skal være, hvilke krav som skal stilles og så videre. Mye av dette er jo basert på innspill som har kommet. Så skal vi jobbe videre med det, sier han for fortsetter:

– Dette er også noe kommunen har krevet før de vil behandle dette videre. Kommunen har jo etterlyst mer kunnskap om hvordan vindkraftprosjektet vil bli seende ut, fremholder Geir Fuglseth.

– Hva tenker Statkraft om den økende mobiliseringen mot vindmøller som man har sett de siste månedene? Får det noe å si for hvordan dere tenker med dette?

– Vi forholder oss til de krav som stilles. Vi har jo allerede søkt om utsettelse. Vi synes vi har et kjempegodt prosjekt, som jeg tror vi skal få til, i dialog med sentrale og lokale myndigheter samt grunneiere og lokalbefolkningen, sier Geir Fuglseth.