– Jeg gjorde det mye bedre enn jeg hadde håpet på forhånd. Målet var egentlig bare å komme gjennom løypa, og få rittet godkjent, sier 13-åringen.

Med helgens deltakelse i det åtte mil lange distanserittet i Rättvik i svenske Dalarne, ble hun historiens første rytter fra Kvinesdal Rideklubb til å ri internasjonalt.

Og ikke nok med at hun endte på andreplass av i alt 16 deltakere i sin klasse: Hesten Gucci Ibn Bazh, som eies av Ida Marie Eriksen, fikk også prisen «Best Condition» etter åtte mils ridning.

– Det henger veldig høyt. Det er nesten større enn å bli nummer to i selve rittet, forteller Jerdal Lervik.

«Best Condition» betyr at det er den hesten som er i best stand og form etter at distanserittet er gjennomført.

– Jeg er også veldig fornøyd med å ende på andreplass. Det hadde jeg ikke trodd, siden jeg følte jeg brukte ganske lang tid, over fem timer, forteller Ingrid Marie Jerdal Lervik.

Jeg gjorde det mye bedre enn jeg hadde håpet på forhånd.

Ingrid Marie Jerdal Lervik (13) i fint driv under det 80 kilometer lange distanserittet i Sverige i helgen. Foto: Privat

Vinneren av klassen som Jerdal Lervik deltok i kom fra Nederland.

Et distanseritt på åtte mil foregår slik at rytteren rir med hesten først i tre mil. Da skal den ha 40 minutters pause, mens den blant annet blir undersøkt av veterinærer. Deretter skal det ris i ytterligere tre mil, og deretter er det enda en 40 minutter lang pause, før det ris de siste to milene inn til mål. Også etter målpassering skal hesten undersøkes av veterinærene.

– For å få lov til å delta i det internasjonale rittet, måtte jeg først ha godkjent to fem mil lange ritt og to åtte mil lange ritt i Norge, forteller 13-åringen.

Hennes neste mål på hesteryggen er nå å få ri et 120 kilometer langt distanseritt.

– Dette var skikkelig moro, og ekstra gøy er det å sette Kvinesdal Rideklubb på kartet, sier en stolt mamma, Linda Jerdal.

Ingrid Marie Jerdal Lervik på pallen i Sverige. Foto: Privat
Ingrid Marie Lervik (13) i fint driv under det 80 kilometer lange distanserittet i Sverige i helgen. Foto: Privat
Ingrid Marie Lervik (13) i fint driv under det 80 kilometer lange distanserittet i Sverige i helgen. Foto: Privat